Прoлет,летo и есен нoсaм сoкни,a вo зимa секaкo висoки и тoa штo е мoжнo пoдебели a вo крaјни случaеви и вoлнени
Зависно од температурата и обувките таков ми е и изборот на чорапи. Најдобри се волнените чорапи сплетени рачно од овча волна лете држат ладно зиме топло, ногата не се поти затоа што волната е најдобриот природен изолатор, а ги чуваат и бубрезите. УПС Заборавив дека се ова модерни времиња во кои нормално е да на 25-30 год имаш проблеми со бубрезите ама битно е да си секси со боси нозе и гола половина.
Кога е ладно носам високи чорапи, а кога е топло ниски чорапи. Хулахопки не носам кога е ладно, а кога е топло носам сокни (кога носам балетанки).
Многу ги сакам овие над колена мх мх.. А инаку носам секакви чорапи, кратки, високи, хулахопки, зависи моментот
Секакви, зависи од обувките и стајлингот дента што го носам. Не дискриминирам чорапки, сите ги сакам. Можам да заспијам само ако носам термо чорапи, никако друго.
Ниските чорапи во последните неколку години почнаа да се носат, како мала не се сеќавам дека постоеле, ниту пак дека сум носела. Ако се патиките до глужд ниски секако, кога си има чорапи за таа намена, секако поубаво ќе изгледа, од колку со високи. Чудно е во чизми со ниски. За низ дома сеедно ми е.
Зависи од времето. Пролет, лето и есен носам ниски чорапи, а во зима високи чорапи. Повеќе ги сакам ниските чорапи некако ми се многу слатки.
Само во зима носам високи чорапи, а дургото се ниски и попрактични ми се некако за разлика од високите.
Сакам ниски чорапи за да не ми се познаваат ама во зима ми е ладно, па за на чизми си носам високи, тогаш и така не се гледаат.