Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Висок притисок за време на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од vala, 15 февруари 2015.

1. Feniksgirl

Feniksgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.372
    Допаѓања:
    7.498
    Се дешава вака пред крај да се развие притисок, еве неколку пати што лежев на гак ми се погодија цимерки што баш на крсј развиваат притисок, оди на лекар ако мислиш дека имаш потреба, ќе ти дадат метилдопа да пиеш, па ќе контролираш пак.

На nikja му/ѝ се допаѓа ова.
  2. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.534
    Допаѓања:
    2.517
    Па бев кај матичната ми мереше и она и ми кажа дека до 140/90 е нормално се што е над да одам на клиника.

3. Izzy_0504

Izzy_0504 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2020
    Пораки:
    1.330
    Допаѓања:
    3.906
    Како си?
    Како се осеќаш? Во ред е сега притисокот?
    Што вика доктор, сака полни 36 да дојде, па да се породиш?

4. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.534
    Допаѓања:
    2.517
    Притисокот 140/90 па ќе падне,пијам Б6.Мада сеа него осеќам дека мие висок,предходно глава ме болеше.Матичната ми кажа даго мерам на 2 саати и ако се качи повеќе да одам на Гак.Утре сум на контрола на гак кај докторката ќе видам што ќеми каже,мада последно ми кажа да тераме максимум што може до 37 полна мада незнам како ќесе движи ситуација,на моменти мие многу тешко некогаш од болка неможам да одам на нозе,ако нележам цел ден ако неодмарам.

На Izzy_0504 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Izzy_0504

Izzy_0504 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2020
    Пораки:
    1.330
    Допаѓања:
    3.906
    Кај која докторка си на ГАК?
    Ајде со среќа и со лесно :inlove: Ти пуштам среќичка :sun:

6. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.534
    Допаѓања:
    2.517
    Кај Ели.Фала ти срцка ќе биде уште малку остана.Ти до која недела стигна со близнаците

7. Izzy_0504

Izzy_0504 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2020
    Пораки:
    1.330
    Допаѓања:
    3.906
    Јас полна 21, почнувам 22ра од утре :angel:
    Не ми се верува дека повеќе од пола помина :inlove:
    Сега во четврток сум на втор скрининг, едвај чекам да ги видам.
    Се одлучив и јас на ГАК да се пораѓам, се мислам за кај Иво Ќаев, ќе гледам кај него да добијам термин за цтг, па тогаш да му кажам дека сакам кај него и да ми каже како понатака, нема ваљда да треба цело време со упати од матичен.. :^)
    Не сум одела на клиника, не знам како функционира, се надевам ќе биде се ок :sun:

8. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.534
    Допаѓања:
    2.517
    Еднаш дати даде упат матичната и после тоа нема дати треба,ќесе договараш со докторот кога да одиш.Многу добар доктор е нема да згрешиш.Со лесно и полека ќе летне време за час,мене брзо ми летна

9. Feniksgirl

Feniksgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.372
    Допаѓања:
    7.498
    Не треба цело време со упат. Коа ќе почнеш кај докторот, кој иначе ти е одличен избор. Да не беше он ќе ме породеа без врска во 34та. Со него изгуравме до 38ма, он ме породи царски. Предобар и препосветен доктор, он ќе ти дава извештај секој преглед и ќе одиш со тој извештај кај него следно, јас така правев, и тоа на тие паники буквално ти искача во пресрет кога е он таму во било која амбуланта и да дојдеш те прегледува одма, не чекаш со саати нит па касни докторот, секогаш е пред време во амбулантата во која прегледува. Одличен избор ти е, после пораѓај, секој ден доаѓаше да ме види.

10. Izzy_0504

Izzy_0504 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2020
    Пораки:
    1.330
    Допаѓања:
    3.906
    Ти благодарам многу на одговорот :inlove:
    Повеќе помина, помалку остана, дури не ми се верува :D
    Како си ти? Како е бебе?

На Feniksgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Feniksgirl

Feniksgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.372
    Допаѓања:
    7.498
    Супер сме, уживаме, се навикнуваме. И јас сум супер, полека заздравува раната од царски, па секој ден се подобро и подобро е. Ајде брзо ќе пројде дур трепнеш, мене споро ми поминуваше времето цела бременост, сега сфаќам дека многу брзо поминало уствари.:D

12. *puregirl

*puregirl Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2020
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    16
    Здраво на сите :l:
    Петок на контрола се добро со бебо, само од септември на тука се сум со висок притисок ( само кај гинеколог ) од некни ми дадеа апчина за притисок оти ми се беше качил и дома 150/90. Почнах да пијам добро беше се намалува, ама тие денови сега се ми е 146/70 со 80, еднч до 150/80, 140/70, а јас се осеќам добро, а примеќам да не ми е добро да качен е, ама така ништо немам и па висок. Мислам оти се возбудувам ного пред да мерам, зимам апарато и толку е. Направена крвна слика нема прееклампсија, нема нешто шо може да ми стваре висок притисок. Не знам совети некои да се смирам или кога да реагирам да одам на гинеколог пак ли, шода правам не знам ... сега мерих 136/78

13. Vevi996

Vevi996 Активен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2024
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    5
    Ako ti se veke kacuva do 150/80 togas najpametno e da si so terapija barem po potreba. Barem mene taka mi kaza maticnata, cesti merenja i po potreba terapija.

14. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.309
    Допаѓања:
    8.177
    Да си пиеш метилдопа.
    Не е заебанција притисок во бременост. Како што прогресира бременоста, повеќе се качува. Јас со тек на време не го ни осеќав кога ќе се качеше.

15. Vevi996

Vevi996 Активен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2024
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    5
    Majki dali piete metildopa na 123/90 mmHg?