После година се преминува на сируп омега (види Молерс, Допелхерц..), д3 не давав цело лето, се почнува пак сега на есен. Ќе давам и имуно сируп сега периодов и од време на време по потреба пробиотик и ц витамин, 18м сме ние.
Да. Поради нарушување на тироидната жлезда и правење дисбаланс на хормоните. Селен и цинк само преку исхрана. Деца ми кажа немаат потреба од суплементација во раст и развој.
Јас давам Вигантол, давав и летото, а почнав со чиста омега на бејбитол. Бевме и ние д3 со омега, ама смени матичната. Јас сакам Молерс, пробав еднаш, не сака кога го гледа шприцот, многу е мрсно да го испие така. Не знам некако дали може да се подметне во храна или млеко?
и моето не го сакаше преку шприц па почнав во каша да ставам во некоја овошна или тие житарките од хип или од лино
Колку капки вигантол давате на 2години дете? 14кг. исто такс, периодов е напорен и одбива јадење(не сѐ, ама селективен е премногу). Како да се надмине тоа, имате ли некое сирупче за стимулација на апетит?
2капки, со тоа што давам молерс па и таму има нели да му дојде одприлика 1200. За јадњето период им е. И моето е исто.
Препорачајте ми витамини, по можност таблети за џвакање за 6 години. Давам молерс, ама би вклучила нешто плус.
Можно ли е од бејбитол омега и пливит Д да има пролив или ?! чудно ми е кога ги пиеше 2 дена ептен течна столица со вода... се мислев да не е од тоа или не знам искрено , страв ми е да пробам пак.. а морам да и давам на малата веќе, дека паузирав цело лето , 1 и 3 месеци е
Najdobra kombinacija mi se pokazalo aloe gel na forever i onie tabletite od forever kids isto taka a davam i omega na dr viton
Дали некој има искуство со сирупот? Давав дефундил таблети ама сакам да пробам друго ништо несака да јаде
Здраво да ве прашам поискусни давав протек јуниор за имунитет долго време и витамин д тој го прекинав летово. Сеа почнав да давам дефендул и матичен млеч и ќе почнам витамин д да не е мн витамини како и да после две недели у градинка он е болен
Раат немаме, дома ништо не му е а тргне во градинка 5 -10 дена и одма нешто ќе закачи до две години ништо не му беше седеше дома тргна во градинка од тогаш само болен е