Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Витамини за бебиња и деца

Дискусија во 'Дете' започната од detelina181, 30 јануари 2018.

1. bubemconia

bubemconia Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2010
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    760
    Баш денес ми текна да нарачувам витамини за прв пат за детето. Три години е има супер имунитет и развој.

И што ми текна да проверам на тие тестовите што ги прават тука во Германија, кои се најдобри витамини. Кога прочитав дека од 18 испитани марки, 17 биле фалични а некои дури и опасни, си реков седи си мирна. Нека подпорасне уште малку.

2. le.soleil

le.soleil Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.856
    Допаѓања:
    6.363
    Имаш линк?

3. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    8.405
    Допаѓања:
    25.934
    За да има ефект сируп, таблети, капки, прашок, треба време. Од 3-4 дена ефект неможеш да видиш.
    Почекај да почнат да дејствуваат , па ќе видиш дали ќе се подобри нешто.
    Дали грло, крајници се ок?
    Мене мајка ми ме има однесено како мала на 3 години на лекар дека не сум јадела ништо. Кога отворил докторот да провери грлото, крајниците ми биле цели гроздови бели. Никаков друг симптом сум немала.
    Не е да те плашам, ама проверете се, пред да почнете со сирупи.

4. Јова

Јова Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2021
    Пораки:
    384
    Допаѓања:
    134
    Јас сум од ова задоволна.

Прикачени фајлови:

На Ena0310 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Ena0310

Ena0310 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2020
    Пораки:
    619
    Допаѓања:
    766
    Не и е ништо, такво си е детето. До годинка и нешто додека незнаеше да плука све јадеше шо ќе и направам. Сега на една рака се брои што јаде. Никако неможеш да ја натераш. Да не збориме за пробување нови нешта.
    Ама од што јаде све едно исто изгледа и тоа и здосади (facepalm)
    Инаку давам од летото тој Пико на комплекс малку тмн се оправи пак престана да јаде. Сега на Бекутан ми понудија во Зегин ајде земав. Ама сум давала и претходно од тој па ништо значителна промена. Незнам ни колку е ок да и давам суплементи постојано ама загрижена сум.
    Буквално јаде само макарони јуфки тАрана(и тоа само со павлака или кечап) варено јајце , ориз, палента.супа (тука ако пројде подметнување морков брокула компир) пилешко месо ептееен ретко. И телешко или свинско ептен ретко и ептен малку количински само во компир манџа. Толку друго ништо не јаде. Често и тие ги одбива.
    А више е голема треба да јаде све што јадеме и ние. Јас за неа све посебно готвам и тоа ми го одбива често. Ќе си речам ајде не и правам притисок коа е гладна ќе побара.. луѓе ако не понудам цел ден ништо не бара да јаде. Се чудам како преживува а енергија има колку сакаш. 11.5 кг е од лани (facepalm)
    Вака крвта и е добра што сме проверувале . Гледам секој ден барем едно две јајца да јаде да внесува нешто по калорично. Овошје ретко ама само јаболко и банана прифаќа и тоа пола одвај и толку.
    Не се лаже ни со палачинки , ни мафини,никакви форми декорации, све е пробано :@
    Си викав период е ќе помине ама еве повише од година е така и незнам више како да ја натерам да јаде.
    Во градинка иде, коа сите јадат манџи грав,грашак,леќа и слично што она не сака , си јаде суво лебче.. ;(
    Ова не сме го пробале, ќе побарам баш. Фала ти.

6. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    8.405
    Допаѓања:
    25.934
    А да јаде од вашето јадење?
    Да пробаш ,,да готвите” заедно, па после да пробувате дали е убаво зготвено? Како низ игра.
    Внук ми беше исто вака како што ја опишуваш твојата.
    Твојата и многу избор има, за разлика од тоа што од јадеше.
    Одеднаш почна да јаде, а и малце го стегна братучед ми , па немаше избор и почна да јаде. Не викам дека ова неговото е правилно, само чисто споделив.

7. Ena0310

Ena0310 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2020
    Пораки:
    619
    Допаѓања:
    766
    Даа па она ме тера да готвиме , сака да меша да готви ама неке да јаде :D а ке каже пример сакам печено пиле тоа и е интересно па сечкаме го полниме пилето со зеленчуци све. И на крај не сака да јаде. Сака да прави исто палачинки не сака да јаде (facepalm) интересен и е процесот ама не ја сака храната хаха исто сака да гледа мини кичн на Јутуб како готват све и свашта ама да јаде тешка работа хахаха.
    Едно време ми бараше млеко коа е гладна , скратив тоа више млеко не пие долго време ама апетит пак 0 . Вода исто многу малку пие... Страшна работа ми е детево :sweat:
    Поголема нервоза од тоа да не ти јаде дете нема.

8. bubemconia

bubemconia Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2010
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    760

Баш тој што го читав пред некој ден не го наоѓам ама еве сличен. Има неколку такви испитувања. Ако те интересира барај под Stiftung Warentest или Öko Test

https://www.verbraucherzentrale.de/...auchen-kinder-nahrungsergaenzungsmittel-13322

https://www.spiegel.de/gesundheit/e...-durch-a-f00d7ea5-9791-425d-986b-cd3e41b94557

На le.soleil му/ѝ се допаѓа ова.