Нешто слично и јас еднаш читав, особено за суплемнтација на деца до три години. Од таа причина не давам ништо освен повремено вит д. Купив омега 3 од моелерс од очај, дадов два пати и толку. Давам мед секој ден, прополис повремено прскам во чај. Овошје и зеленчук секој ден и надвор на секаково време, јатки, семки, месо, јајца. Се нудам, колку јаде толку. Некогаш повеќе, некогаш помалку и тоа е тоа. Мисчам дека како кај нас што се врши маркетинг со витамините, нигде на друго место нема. Не само за деца туку и за возрасни. Кога сакав да останам трудна, не знам колку пари фрлив на витамини демек за јајце клетки да подобрам квалитет. На крај останав трудна кога ништо не земав, ама храната ми беше регулирана и разновидна.
Има пиено само тоа и тоа само не се сеќавам само до 6 или до 12 месеци не се сеќавам. Кога отидов да ми напише лекар нов рецепт рече нема потреба веќе, тоа само првите месеци. Сега е на три и пол, ништо му немам давано ниту пак крв некогаш му проверувале. Здраво е фала Богу, и ако се разболи, ден два најмногу.
Браво мајка. Се радувам кога ќе слушнам така за здраво детенце. Како успевате, оди во градинка? Претпоставувам се построги за примање на болни дечиња? И ќере не ми е многу болежлива до сега од аспект на пиење антибиотици и високи температури, ама носот кога ќе почне да тече со недели не се смирува. Инаку докторите кај нас по дифолт даваат омега и д3 првите 3 години, не сум ни размислила искрено, ги давам по совет на матичен и ортопед. Плус сега настината уште витамин ц и цинк. Ама и за тоа требало да се преиспитаме..
Da ti kazam neznam dali taka slucajno ama od koga i davam pomalku suplementi pozdrava e. Samo omega i vitamin c davam tolku i eve se nema razboleno cela godina osven nesto eptem brzo ptolazno kako nose tecenje i sve pominuva za den dva od noga. Ona sto promenav e vo ishranata gledam obavezno vo denot da vnese ovosje i zelencuk.
Имам пробано се и свашта до 2 ипол години ама додека не ги помине болестите и да створи некој имунитет кај нас се покажа џабе. Мојот беше нонстоп болен, сега веќе после 3 е поотпорен помалку се разболува и побрзо му мине. Зависи од детето ако си е такво болежливо џабе ќе даваш било шо. Јас давам секојдневно омега, д и ц и после градинка барем една овошка и салата со ручекот за плус витамини. Може да пробаш со изопринозин ама тоа само во консултација и одобрено од педијатар.
Омега,д3,вит ц , пробиотик (со паузи ) и форевер кидс давам редовно , зеленчук,овошје си јаде редовно и бидејки не го сака така да го јаде освен јаболко, и правам секој ден сок од морков цвекло и портокал , манџи јаде секакви ...Со храната е супер,ама ете секој вирус го закачува и ја трае подолго , и плус оваа со повраќањето и тргна ептен , сакам и добра препорака за пробиотик ,до сега и имам давано само на ваја и нбл . Земав и на Отосан Мулти вит сируп од Зегин па дали има искуства некој?
Здраво мајки, Ве молам за помош на бебе 12 месеци педијатар му препорача babyvit витамини но никако не сака да ги пие дури и ги повраќа.Пробав на секаков начин да ги дадам и мешани но нешто но џабе.Сакав да прашам дали има некои витамини лесно прифатливи од бебиња со не толку интезивен вкус.Благодарам
Претходно инјас давав ама потоа ортопедија рече нема потреба као демек во наше време не давале омега.. доволно е вигнатол инакунсега земав тури фрути ама нешто не ми го сака, по колку даваш, кога е подобро во текот на денот и како дали дирекно или може во млеко, каши нешто..
Му давам со шприц што го имав од сируп но можеш да најдеш и во аптека. Точна доза е 2,5мл и му давам секое сабајле после јадење. Моето го пие со јаболко што е и не го одбил до сега. Му давам во исто време молерс и вигантол
Мајки, давам д3 + омега, плус чисто д3, на бејбитол. Почна да ми го плука во последно, ај што ги плука па и пола на рака ми остануваат. Што можам да дадам како замена?
здраво, дали најдовте некаде искуство со овие суплементи? Или можеби почнавте со нив? Ни ги препишаа истите и нас, ама не можам да најдам искуства никаде. А секептична сум со каталошка работа и препраќање на испитувања кои не знам дали се за процент или стварно помагаат.