Па не се толку често надвор тој период, со оглед на ситуацијава, зстоа и мислев да почнам пак ионака е при крај летово. Со млако млеко можеш, не верувам поинаку дека ќе ги сакаат
мајкички уште малку и јас ќе бидам за овде почнав да ве пратам. Кажете ми освем Д3 кои други витамини поточно еве производ би ми го препорачале за годиначе?
Сама си црпи со мало лажиче. Знае дека се чоколадца. Едит. Да дополнам, баш бевиплекс оние со кафено ќесе од еурофарм. Не од зегин тие во бело со дечиња. Само шеќер е тоа.
и јас сакав да прашам за тоа. Гледам витаминот Д во последно време како да го форсираат за употреба демек бил добар за имунитет па ајде викам давам и на големиот (7ипоч години.) Од истите кои му давам на малото - пливит Д дозорам според упатството по 2 капки
Jas da pred dve godini ok se pa Lani se prefrliv na alkaloid malite ribini ubavi se zadovolna a i poeftini na 6 godini gi pieshe tie. Sega gi zemav ovie na slikata pa ke vidime golemiot celo malata pola sepak I tvojot izbor e ok
Користел ли некој Kids vits на.Бекутан? Јас менувам секојпат различни. Сега правам пауза една недела , сакам да и го купам овој, па реков да прашам дали некој го има користено. Или препорачајте на дете 5+ што дс му дадам. До сега пиеше Ацерола за деца и на Др.Лео рибино масло.
Не знам колку е точно но препорачуваат користење барем 3 месеци на еден препарат за подобар ефект. Јас го користев Кимдеримуно од Др. Волц со години и бев задоволна. Последните 2-3 месеци ги користам овие што ги постирала Карак, протект јуниот. По составот мислам дека се исто многу добри. А и ми ги фалеа ептен. Баш денес купив на попуст се, една ампула 33 денари. Купив едно пакетче, 20 има во него. Пие по пола ампула на ден, има 5 години и 10 месеци. После 6 та година мислам дека се пијат по цела ампула. Обично и давав од октомври до март, април од витаминиве но сега заради ситуацијата не и ги прекинав цело лето. Освен 3 недели кога бевме на одмор.
Да ве прашам околу витаминиве.. Го прашував матичниот доктор на малата дали да земам омега 3 капки или сируп зошто детево преку храна не внесува доволно количество, риба не обожава ич. Ми вика не, ако си е во ред со развојот,нема потреба...вие како давате? По препорака од педијатар или и на своја рака може да дадам?
Дали можам да му давам киндеримуно прашок и таблетите на Forever kids? Има некоја штета од комбинацијата? Досега му давав една доза од киндеримуно наутро плус една ацерола.
Мојава сега летово освен витамин ц ништо друго не пиеше,ама претходно ацерола или цинковит и менував секој пат,плус молерс рибиното масло и одвреме навреме некој пробиотик. За витамини од тој тип сме користеле на форевер кидс од алое фирмата што се и тие на џејмисон за деца,задоволна бев од истите.
Го гледав и јас , ама оти ми комплицира со сируп пиење се решив за овие , 750д 60табл има за два месеца се , задоволна сум има разлика у апетитот за сега, добар им е составот , за др ќе видиме рано е . Овошен вкус имаат и примамливи се оти вака во форми на животни си мисле бонбон е
И јас почнав да ги користам ампулите protect junior, кај мене детето е 2год и 8мес.е сега освен ампулите дали можам да му давам д3,или рибино зошто гледам содржи во нив па нзз дали дополнително треба?
Тоа се витамини добри за мозокот, нема штета никаква.... Какви омега ви препорачуваат давав бејбитол ама сакам да сменам по аптекиве многу го форсираат сирупот на бекутан
Jas go koristam veke 2 shishe na becutan vikaat ubav bil za razvojot na mozokot omegata po konsultacija od logoped I pedijatar za 2 God dete osven protect junior go davam i ovoj samo treba I da prasham denovive za d3 zatoa sto vo protektot ima dovolno pa da ne preteram