Само мене никој никаков процент ми нема понудено ниту кутивче некој лек. Едино еднаш еден спреј за грло имав добиено и тоа дека имав мака во тој момент Испи една доза на Бимунал (бета глукан, цинк, бозел). Ми се допадна составот.. И го давав во млеко. Едино во тоа знам дека ќе биде испиено. Сношти земав на Dr Wolz, дали Kinderimuno или така некако се викаа. Уште поубав состав. Покрај претходниот имаат и колострум, витамини од групата на Б и вит Д имаат, мислам 200IU.
добро утро Сакам да почнам да давам нешто витамини на бебе, плус ми забушава со јадење деновиве од заби, да ми препорачате нешто? 11+ е иначе давам само д3 со омега
Извини што ти досаѓам, ама знам упатена си. Спрејче има од 400 и од 1000 ие така? Купував минатата недела и ми рече дека ќе ми даде од 1000 ие, ама дома кога дојдов во упатството прочитав едно прскање 400 ие. Е сега ме фати шубе, сакав да препрочитам, ама мм го фрлил упатството
Без врска амбалажа. Ама мислам дека белите се 1000, а жолта амбалажа е 400. Нови се и ги немам уште разработено. Само приметив дека ни на 400 немаат доза. Не знам оти така. На нет оваа бела амбалажа ја дава за 1000ка.
Може ли малце поеќе за овие да ми кажите , ме заентересираа првпат ги глеам , ама да не пропуштам Ова е д3 така , некоа болја верзиа или Спрејче и за коа возраст одг .. Малaта е 3ипол кај мене , пак решив да и давам не ги прекинувам имам уште малку пливит што ми останале од пролетта да дотрошам и сакам др да зиам ..
Спрејче е да. Го има во две дози , едно прскање 1000иу и 400 иу. Пишува дека нема никаков мирис и вкус. Јас се држам на Пливит, некако најмногу доверба имам во нив. Сто години буквално се на пазарот. Е сега има дечиња кои не ги сакаат оти горчат.
Мене ми ги препорача ортопед како замена за Вигантол. Пливит Д3 не сака да ги пие мојов зашто му горчат. Ова е како спреј се прска директно во уста и освен што е маслено нема баш никаков мирис и вкус. Ги пробав јас и двете и детево е во право. Пливит е пелин горко, ова баш нема вкус и мирис. И лесно е за дозирање. Мислам дека е за деца над 3 години или над 1 година ама не сум сигурна.
И она кај мене знае да комплицира дека и горчат , a од старт од бебе е до пливит , а сакам да и давам и затоа гледам некоа др алтернатива . Ќе го земам баш овоа , ама како да зн кое е правилно за неа ова со мерки единици , ич не ми е јасно да а прашам матичната ако даде салам одг и дозирање чисто сумљам со ортопедот секогаш различни дозирања ми кажуваа помала дур беше ..
Едно прскање од спрејчето 400иу е 400иу. А за колку иу да примате , пак треба матичен или ортопед да одреди. Колку капки зимате од Пливит?
Не питај , мн малку 3-4 капки последно до пролет и давав , ко шо ве читам тука сите давате многу поеќе .. Ние од ко почнаме со пливит некаде накај 5-6м коа беше не памтам се некоа таква "мини" доза има , 2 па 2-3 , еднаш краток период 5 да беа . На ортопед не сме ни биле од лани , последно коа имаше термин последен регуларен ...
матичниот консултирај го телефонски. не мора да одиш. Една капка во Пливит е 200иу. Значи две капки прават едно прскање од овие од 400. Затоа те прашав. Инаку за дозата консултирај го матичниот. Сега поради ситуацијата даваат поголеми дози.
@Annath знам ти имаш давано цинковит на децата. Прашањето ми е дали има доволна доза на витамин ц во него? Малиот ми е три години и сакам да го давам, ама не знам дали има доволно витамин ц.
Дали има некој што дава витамин Д3 од фирмата Now,од Антоније ни се инаку препишани ама читам никој не ги спомнал до сега? Овие