Омегата е битна за мозочето на детенцето. И овие на хелт еид не се ефтини, ама се како перли, па мисли бонбонче и си лапа Омега е исто мн битно.
Давам јас омега, не сум ни престанала, битно е да има "убав" мозок Баш ќе купам и од тие, ќе се прерадува мојов дека апчиња ќе пие
Луѓенца омега можам да почнам да давам на своја рака ,15м сме. И сакам да ги сменам пливит д3 со некои други,имам давано бејбитол и вигантол ,ако може препорачајте ми
Омега секогаш може да пие. Вигантол се најдобри, така кажа ортопед, ама ги нема кај нас. Јас имам набавено од Србија. Бејбитол скапо излегуваат, зависи колку единици д3 прима. Има некои нови како спреј, добри биле, ама јас не знам ни како се викаат, ниту сум давала на синко.
Мојот го пие молерс лимон. Чудо ми е зошто е гадлив и очекував да не го сака. Има омега на хелт еид, со шумско овошје. На почеток таа му ја давав само доаѓа поскапо.
Сега последно земав на СолДевит капки, тука ги збореа и можам да кажам дека се супер, раат сум веќе, Пливитот не го сакаа, Бејбитолот мн скапи... а овие се екстра, во 1 капка има 1000 единици на витамин Д, немаат никаков вкус, си има пумпичка и убаво си се капнува капката директно во уста, нема чекање да капне убаво капката, па пола ли беше, цела ли беше.... Ги препорачувам!
Pa spored ortopedot kaj koj odime, Antonije, ne e mnogu, toj dava visoki dozi na vitamin D i kaj sosema zdravi deca. Na deckive dozata im bese po 4 kapki Vigantol vo tekot na celata godina, jas davav po 2-3, zasto iskreno se plasev da davam tolku mnogu. Sega zimovo ke davam od ovie, sepak neli i pokraj koronava preporacuvaat zgolemen vnes na vitamin D.
Да и мојава пиеше едно време по 8 капки вигантол ради мек граден кош, после тоа ни намали. Од лани давам молерс само летото правевме пауза,сега пак сме со молерс и солдевит плус. @Lolipop23 По колку капки има даваш од солдевитот од 1000ие?
Majki kako davate molers,mislam kolku vreme? Davam otprilika 2 meseci i se mislam dali treba pauza da pravam ili dodeka se potroshi? Vi blagodaram odnapred
Lele ne se lazete so Antonije so toj mek graden kos. Od nego pola Skopje ima mek graden kos i site 8 kapki viganotl pijat sto e premnogu. Isto i nas ni rece,a i na mnogu poznanici i na net sto citam drugi. Samo sto jas togas otidov odma na vtoro mislenje i sekako nedavav 8 kapki posle edna nedela pak kaj nego otidov i me prasa dali sum davala 8 kapki mu rekov da da davav i vika eee sega gledas dobar e gradniot kos. Od togas ne otidov kaj Antonije.