@Alishan30 @duffi и останатите кои знаете, дали ова сирупче може да се дава како додаток во исхрана или не? Дечково мој ништо не јаде до загрижувачки степен не јаде, моментално пие само Молерс, во аптека ми го понудија ова сирупче ама не знам дали може да го пие
Ова е железо. Додаток во исхрана е да, ама се пие при намалено железо, не за апетит. За апетит Пиковит, МултиСанастол, Мултивитамол на Др Тајс, Бекутан В комплекс...
^ истото што ви го пишала Дафи ќе пишев. Фероглобинот е препарат со железо, овие другиве се витамини за деца што ви ги пишаа за апетит.
Ништо од ова нема ефект кај нас а се пиел А, во аптека ми го понудија откако споменав дека порано долг перипд беше слабокрвен, па фармацевтот рече често намален апетит се јавува при намален хемоглобин.
Тоа да. Ама за да си сигурна пак треба кр слика да наоравиш. Да знаеш дали да даваш или не. Доволно е вит Ц да пие. Колку јаде - толку. Знам колку е мачно ама ќе нудиш и тоа е. Само градинка е спас, за мојот.
Јас од овие задоволна сум до сега еден месец веќе ги давам , одма имаше разлика у апетит , за имунитет и остало шо знам да кажам со сигурност за ефикасност рано ми е , добро се држе периодов без настинки , ние и ковид поминаме она не покажа ништо , заштитени се они од вирусот знам , ама може и плус ова влијае малку а држеше , пак ќе земам од нив ќе продолжам .. Ги користев и меченцата на Jamieson пред тоа и од нив задоволна бев ..
Во која аптека можам да ги најдам? И по која цена? Го користам Dr. Wolts прашокот, ама нема апетит.. Морам да земам нешто друго.
Zegin , 490 или 450д беа .. и јас не бев нешто задоволна од прашокот тој , не ни приметив нешто мн , само пари давање ми беше .. Пробај со ова или со меченцата зависи за која возраст ти е . Имаш едни у зегин што се и за од помали, а овие др на Jamieson у еурофарм нз точно за од кога беа ама и тие ми беа добри , сега ги немаа на залиха тука у аптека , и овие капките така се погоди да ги земам читав доста позитивни коментари по групите за нив и од мене исто за нив ..
Вчера го купив и веднаш и дадов, мултивитамин зедов во црвена кутија беа, ми ги препорачаа за апетит Ќерка ми има 2 години, ама ако и дадам маслени капки или погуст сируп веднаш повраќа. Киндер Имуно ми беше добра опција затоа што можев да го подметнам во се, ама долго го користам, сакав да смениме. Се надевам дека ќе зголемат апетит плус
И јас се мислев дали црвените или овие др и овие мултиимуно ги земав , ќе споделиш баш како си задоволна од црвените , гледам и двете се исто за 0-5г .. Кај мене мн комплицираше за сирупи за се , овие без пр ги пие 2×1мл и давам и сама си ги пие од капалката , имат благ вкус ко мед маџун така нешто .. Да и јас за тоа го зимав киндер оти не го сеќаваше а тогаш ептен пр праеше за нешто да пие плус , ама не видов мн разлика нешто и на апетит и општо и не се повратив на него .
*Не кажаме дека е за апетит , лично јас си кажав искуство Општо дека не видов нешто многу многу корисно од него .. Секогаш детално ги читам декларациите и состав , да знам што содржат подобро па така зимам . Кога и да зимам нешто , секогаш приметувам разлика дали во апетит или заштита од настинки , а давам од година ипол по нешто сезонски , еве а уште малку 4г е и никогаш стрикно само за апетит не сум земала. Само ја таква сум не се задржувам на една раб , си пробувам различни , а и она ме зеза некогаш со пиење на чудава , па како и е период тоа зимам , оти сакам да е покриена со нешто есен-зима. Споделив само мое искуство
Jas ova zimo za prv pat davam protec junior od zegin gi zemam i navistina i apetit i zdrastveno super ( da cuknam vo drvo terame ) plus skolo gradinka... golemiot zema plus na alcaloid d3 a malava d3 kapki i multivitamin na becutan. Sum davala i bimunal i kinderimino i sto ne ama ova mi e super za moite deca. Sepak doaga i me mnogu eftino 700 den 20 komada za dve deca golemiot pie celo maloto pola.