Јас давам и молерс и дефендил сируп. Во консултација со матичната. Во Дм ти е Молерс на акција. Од лимон ти е најнеутрален. Инаку прашај Зегин мислам поефтино беше.
Супер е молерсот. Мојот го пие без проблем,лимонот. Јас давам вит Д,молерс. Повремено , есента и сега и имуностимулатор. Бимуналот ни се покажа одличен, сега не е во тој состав , го сменија па сега земав имунобор. Среќа јаде овошје и зеленчук. Иначе не давав имуностимулатори освен д и омега ама со коронава страв.
Не прашав за Молерс за другиот за имунитет. Молерс користиме и ние од неодамна. Еве кога сме на темата,дали е исправно да се подметне во каша?
Бимуналот е класичен имуностимулатор со бета глукан, цинк и ц. Создава вештачки имунитет. Исправно е. Само стави го во мала количина. Да си сигурна дека го испил.
И имунобор е сега со тој состав Бимуналот новиот е без цинк а јас барав сирупче со цинк и бета глукан
Здраво, мајки До сега дававме Д3 на бејбитол и KIdz omega на Healt Aid по препорака на педијатар Месецов ја покачиле цената на сирупов, околу 1800 ден, што е многу многу е Читајќи ве се одлучив да давам Молерс омега, тути фрути и секако да продолжам со Д3 Давам и пробиотик Ваја и Вит Ц Ваљда е ок вака сега? Инаку до мај ни кажаа д3 и кидз омега, а летен период омега дха на бејбитол само( тие ги дававме до годинка) 14 месеци има малиот
Ама па дозата на Д3 во него не верувам дека е доволна како препорачана дневна Не верувам дека ќе има штета во оваа комбинација Секако до крај на 4ти месец ќе давам, летен период само дха омега на бејбитол,по совет од педијатар Фала ти на одговорот
Види што пишува, ако ја дадеш препорачаната доза од Молерсот, доволно е. Не е како Пливит или Бејбитол, со 200-400 единици во капка.
Јас давам д3+омега, плус Д3 капки на Пливит, а давам и сирупче Киндервитал со витамини. 18 месеци сме.
Јас како што гледам и во Кидз на Хелт аид и во Молерсот има 200 ие витамин Д или 5 мкг во дневните дози А покрај Кидз омега, користевме и бејбитол д3, после 1 годинка Ова по препорака на др Живковиќ од Ремедика Само што сега сирупов на Хелт аид е огин скап, сакав да го сменам Башка некогаш не го ни пие А од октомври здравје, може да ги пробаме перлите на Хелт 900 ден се, има за 2 месеци Сега ми е страв, уште е мал ма д има доста заби
Јас го корустев и не бев задоволна иако испивме 3 шишенца детњво ко да почна да настинува од тоа, ептен безврска. Сега земал мм дефендил пошто не нашол молерс или немало во апотеката па ќе видиме.
Може, така ми го дадоја во Еурофарм по препорака од матичен, да ојача имунитет пред градинка. Апетит и онака има
Вчера на ќерка ми и зедов сирупче од бекутан, мулти витаминското и од кесичките за растварање. Е сега ме интересира дали двете кесички заедно треба да ги растварам? И во колку течност? 3 години има.