Витамини за бебиња и деца

Дискусија во 'Дете' започната од detelina181, 30 јануари 2018.

1. malecko5

malecko5 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    1.624
    Допаѓања:
    1.141
    Мајки што користите за имунитет? И како да го натерам да пие сируп не сака ни со убаво ни со лошо(од типот држење раце уста) одма плука :( 18месеци сме, имаме пробАно неколку врсти на сирупи за имунитет и апетит ама безуспешно..
    И од кога се почнува пак со д3 со омега и дали може истовремено да се дава молерс?

2. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.768
    Допаѓања:
    145.270
    По мене Киндер Имуно прашокот е подобар. И полесен за давање. Можеш и во храна да го маскираш.

На KuklickaSk му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.380
    Допаѓања:
    18.607
    Може истовремено д3 со молерс.
    Мојот прима 4 капки д3 Пливит и 2.5мл молерс (само д3 витаминот во молерс не е доволен )

Инаку јас од март му давав Дефендил, поточно едно шише испи, и се разболе само еднаш во мај. Се надевам дека си вршел работа,престанав да давам дека се стопли. На пакувањето пишуваше дека треба да се дава 2-3 месеци за да има ефект.
    Сега би пробала од прашокот Дуфи што го збори,за да избегнам борби со мали за пиење со шприц,доволно е за молерс што се убедуваме.

На malecko5 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. malecko5

malecko5 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    1.624
    Допаѓања:
    1.141
    Фала многу ќе пробам и јас со прашокот можеби ќе ми успее.. Патем до сега давав д3 со омега на бејбитол, дали пливитот се подобри и врз основа на што се водиш за дозата? И од молерсот колку се дава и дали само сабајле?

5. Nina 2014

Nina 2014 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2017
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    873
    Dali ima nekoj iskustva so Esprico?

6. SarChee

SarChee Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2013
    Пораки:
    641
    Допаѓања:
    371
    Мами ќерка ми е 2год и 4месеци и еве една година и давам молерс. Е сега од септември ќе почни во градинка, па ме интересира дали некоја од вас освен молерс дава и некој сируп плус за имунитет?Матичната и не ни е баш баш за сирупи, па и молерсот го давам по свое.

7. eli.karameli

eli.karameli Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    2.030
    Допаѓања:
    5.540
    Можеш за кој и да се одлучиш да даваш во комбинација со Молерс. Јас лично фајде од сирупи не сум видела.

На SarChee му/ѝ се допаѓа ова.
  8. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    3.118
    Допаѓања:
    20.936
    Ги има користено некој овие производи да сподели искуство?

Прикачени фајлови:

9. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.499
    Бекутан б-комплекс имаме користено дава апетит ама не во смисла да изеде еден вол :rofl: може да јаде повеќе пати по малку.

Имам користено и од тие кесичките Бекутан имуно со пробиотик ама барем 4-5 дена да пие за да видиш резултат. Кај нас помагаше во побрзо закрепнување после гнојна ангина. Плус има и пробиотик а тогаш пиеше антибиотик малото

На eta и elcezelce им се допаѓа ова.
  10. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Јас давам мултивитамини. За дете што нема разновидна исхрана е топ. И го ставам во оброк за да не примети . Давав и од Б комплекс, ама мулти ми е подобар. По совет на педијатар :D а и муж работи во фабриката, вели супер е :rofl:

На eta му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Mamy.

Mamy. Истакнат член

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    231
    Допаѓања:
    98
    Defendil сирупот е на акција оваа недела во зегин 1+1 гратис. Како сте задоволни? Син и е 2 и пол години сакам да почнам да давам бидејќи за 2 недели ќе вади е и крајници па мислам дека ќе биди од помош. Колку месеци се дава, колку шишина да купам?

12. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.861
    Допаѓања:
    202.987
    Побарај второ мислење за вадење крајници. Мислам дека детето е премало за тој зафат, обично подоцна се прави.

На Milen4etooooo и marchi-cool им се допаѓа ова.
  13. Mamy.

Mamy. Истакнат член

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    231
    Допаѓања:
    98
    Сите кажаа дека 3 крајник мора да се вади ќе го правиме во ре медика кај оровчанец таму прават над 1 година и е ласерско не е класично како во другите болници

14. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.861
    Допаѓања:
    202.987
    Ама знаеш дека се регенерира третиот крајник? Тоа е ризик ако операцијата на отстранување е направена прерано.

На Hristinakiki02 и Kallias2 им се допаѓа ова.
  15. Kallias2

Kallias2 Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2019
    Пораки:
    1.672
    Допаѓања:
    3.989
    Точно. И на син ми му рекоа сите крајници да му ги вадат кога беше 3,4 години и не сакав, башка не се разболуваше често од грло и ангина и затоа не дадов да го оперираат. Еве го сега 9 години кога му ги гледам колку му се намалени дури чудно ми е, се нема разболено од 5 годишна возраст, за грлото најмногу зборам.

На Nina 2014 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.453
    Допаѓања:
    61.059
    И моите двајца деца имале големи крајници, и најчесто болестите беа ангина, ама матичната никогаш не не советуваше да оперираме, туку да се чека до 8годишна возраст, тогаш се повлекувале и така и бидна.

На marchi-cool и Kallias2 им се допаѓа ова.
  17. malecko5

malecko5 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    1.624
    Допаѓања:
    1.141
    Дали го користите маслото на моллерс во комбинација со д3 капките со омега што се на бејбитол ? И искуства со дефендил сирупот? Имаме одбивност од пиење сирупи:(

18. Kallias2

Kallias2 Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2019
    Пораки:
    1.672
    Допаѓања:
    3.989
    Во молерсот има Д витамин што мислам не треба плус дополнително да даваш

19. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.137
    Допаѓања:
    40.502
    Зависи ортопед колкава доза вит.д ви кажал да давате. Јас така калкулирам и комбинирам. Пр, ако ми каже да давам 1000ие вит д, во молерс дневна доза има 400иу, другото дополнувам со чист вит д.

20. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.160
    Допаѓања:
    124.546
    Како?
    Има вкус, мирис?
    Како да знам дека цела доза ќе прими?

Јас досега нјзадоволна бев со стариот бимунал, потоа продолжив со имунобор кидс . Дефендилот гледам сега е на акција 1+1 800 ден. мене искрено не ми дал некој ефект.

Најверојатно ќе тераме како и до сега :Вит Д , вит.Ц повремено, омега (молерс).