Совет што од витамини е најдобро да давам за време на сипаници, а и потоа? Колку време после сипаници да ја пазам? Имам можност дома да седи, ама не би да претерам и со дома седење, чисто време да ојача пак да и дадам.
Едно шише отприлика за колку време се пие? Да видам што повеќе ми се исплаќа,дали ова или на бејбитол
После варичела многу опаѓа имунитетот. Давај пробиотик, цинк, витамин Ц и Д3. Доволно ќе биде. За деца не знам дали има посебно цинк, јас на моиве давав Zincovit C, по една таблета дневно или пола, ако е помала од три. Иначе, во Провен пробиотик има се, и цинк и селен и Д3 плус пробиотикот, ама оној што е Fit for school, за деца од 4 години па нагоре.
Па од јануари навака ова ми е второ шише што го дотрошувам. Има уште една третина(со неколку пропуштени дози ). Така што од прилика 4 месеци трае едно шише. Бејбитол за 1 месец околу 500ден беше мислам. Ова е околу 900ден а има и други витамини
Дали некој дава јајца од препелица? Ме интересира колку време можам да давам, дали секој ден, дали живо да го ставам во млеко или варено да си го јаде и дали може истовремено и дефендил да давам? За дете од 3 години.
Мојот јаде од мал. После годинка мислам. Варено го јаде, како мезе. Најмногу две на ден. Јас не би живо јајце.
Јас давам. Мојата е скоро 18 месеци. Почнав да и давам од 2 август и до денес секој ден и давам насабајле во овошната каша живо. Значи околу 50 денови се тоа секој ден по 1 ама живо оти така ги прима сите витамини кои ги содржи јајцето. Со варењето пола витамини се губат, а може и повеќе.
Еден период ептен ги јадеше. Секој ден. Може цела зима. Сега зависи кога ќе му текне. Нон стоп имам во фрижидер. Не бранам. Големи се.
Mojata 10 da i dadam ke gi izede haha, se raspravame. A drugo nisto ne jade. Utre ke ja nosam vo Bambi. Za zivo, vo nikoj slučaj i jas
Може ли да се дава после годинка? Мојата за некој ден ќе полни 15 месеци, корегирани 13 ипол. Може да почнам да и давам? Може малку смешно прашање, ама јас да си прашам за секој случај. Се воведува посебно или јајце, си е јајце . Сакам да почнам да давам дека моја почна да не јаде, па не можам никако јајце да и дадам. Вака ова дека помало, белки ќе изеде некој залак.