Јас му давав по две на сабајле пола саат оред јадење измешани со јогурт бидејќи млеко не пие.. Некаде прочитав се дава еден месец па се прави еден месец пауза и така и направив. Дали е правилно нека кажат поискусните мајки
Негде низ форумов прочитав за мајка која сподели дека дома правела мед помешан со семе од коприва и давала по едно лажиче на детето секој ден. Мислев дека направив скриншот на тој дел ама не можам да го најдам. Доколку некој знае како се прави тоа, колку мед со колку семе од коприва би ве замолила да ми кажете.
Дали имате искуство со таблетите за џвакање на Форевер Кидс? Сега давам само Молерс. И дали може да се даваат во комбинација затоа што и во двата има витамин А и Е? Се мислам дали да продолжам само со Молерсот или да додадам нешто плус.
Pocnav da davam molers omega koe vreme od denot najubavo e da se prima omegata. Nautro davam protekjunior
Молерс за деца или оној стандардниот? Гледам на нет дека има посебен за деца. А дали кога им давате Молерс Омега 3 им давате и витамин Д капки?
Зависи од дозата на д3 што ви кажал ортопед. ако се 400иу тогаш молерс дозата е доволно. Ако е повеќе, јас додавам до препорачаната доза од ортопед.
А Молерс со лажиче им давате? Се мислам да почнам со него, но не знам дали ќе ми го пие, бега кога ќе види лажиче. Сега му давам Пливит на парченце лепче, а Омега од Бејбитол, но ме нервираат тие бидејќи и прстите лом ми се прават.
Мојов се гади од сирупи, најверојатно не сака толку благо и нагони добива. Каков е на вкус? Дали е онака баш благ? Со лажиче треба? п.с. за означување да знаеш, со 0 (нула) ми е јузерот
Не е благ, нема никаков вкус, јас имам молерс со јаболко (мирис има само на јаболка) моиве и двајцата го пијат без проблем.
Ете конечно сфатив зошто никогаш не можам да те тагирам Има вкус на лимон, не е благ. Да со лажиче му дадов. Е сега не знам дали е подобро на гладно или после јадење да се дава?
Капките? Има капки со 400 единици во капка, и капки со 1000 единици во капка. Веќе повеќе од година земам од капките со 1000 единици, и за нас и за децата. На децата по две им давам, препорака од ортопед. За нас по 4 регуларна доза, 6 примав дури бев со ковид, сега пак на 4 се вратив. Задоволна сум.
Да за капките, често ги гледам во аптека и никако не сум земала сега дотрошувам последно паковање од пливит па се мислам да ги сменам и ми требаше мислење од некој што веќе ги користел на Now капките . Фала ти
Молерсот ми има мирис и вкус на риба и покрај тоа што пишува дека е со вкус на јаболко. Мене не ми е благ. Јас го давам со шприц.
I jas go davam so spric ama navecer i na 3 godini vo apteka ni kazaa pi 3,5 ml. A go davam navecer zatoa sto preku den sme vo gradinka dodeka se pribereme rucek edno drugNo i nekako site vitamini mi e najlesno od sabajle. Protekjuniorot go davam samo na gladno nautro