@fana таблеткиве Форевер Кидс знаеш ли дали смеат да се даваат на деца помали од 6 год, зошто на нив пишува по 2 таблетки за деца над 6 год? И ако си давала, колку време се даваат и дали треба да се прави пауза? Или било кој давал/знае за таблеткиве нека пише.
@duffi ми треба мислење , имам солдевит 1000иу , ортопедот на извештај ми го напиша така да прима солдевит 1000 , по едно прскање нели. Му даде доза 1000иу дневно до проодување. Е сега од аптека во една ми го дадоа , во другата кај што го немаше ми вика требало од оној од 400иу да земам , пошто бебе бил. Скоро 8ипол месеци е , ама си има и тежина 10кг+ е . И сега збунка сум , да прскам од овој по еднаш или ?
Јас и давав по една наутро пошто имаше 3 години. Само во зима ги давав а не знам дали треба да се прави пауза.
Таа во аптеката така ми се обрати и погледна чудно некако мислиш хелекс и барам за бебе А баш и ортопедот го препрашав кога ми кажа за солдевит и извештајот го препрочитав , ама ме збрка оваа пак и реков да си прашам уште еднаш Фала
Majki bebceto ima 2 meseci od 8mi den od ragjanje mu davam od ovie vitamini, po preporaka na pedijatar no edna prijatelka mi rece deka ovie so omega ne gi davala na nejzinoto bebe do 3 meseci, dali nekoja od vas gi davala vaka od 8mi den?
Да, јас ги давав по препорака на др. Душко Фидановски. Д3+К1 почнав да ги давам веднаш откако излеговме од болница, а омега после првата контрола на бебето односно од 13ти ден.
Да и кај нас тука во аптека ги видов 2 год пишуваше. Ќе земам да ги пробам на пола ќе и ги сечам ќе ми биде страв да не се задави ако ги сака ок, ако не на големата ќе ги дадам
Go koristi li nekoj? Na prirodna baza so crn bozel od natura therapy. Se mislev dali ovoj ili Aloe royal.
Јас почнав да давам бимунал имуно и задоволна сум сега за сега (иако тоа што откако пие не е разболен може да е само случајност). Не е имуностимулатор, па затоа решив даа давам зимово.