Дали имаш пробано молерс тутифрути поубав вкус имат,јас имав земено од лимон не го сакаше а ова го сакат
Смее ли мoлерс за бебе oд 10 месеци? Педиjатар ми кажа ништo да не давам...нo некакo ми е шубе затoа штo пoчна вo градинка?
Здраво, имаме 7месечнбо бебе, кои мултивитамини ги користите и сте задоволни, или пак би ме советувале да не користиме туку да се фокусираме на здрава исхрана? Има намален хемоглобин и докторката не советуваше да земеме мултивитамин.
Јас искрено и немам давано на малата витамини кога беше помала освен д3 и омега и кога наполни една година почнав со молерс,а за хемоглобинот и мала имаше слаб хемоглобин јас давав повеке пати во неделата телешко спанаќ и крвта и се поправи и еве уште малку ке полни 2 години нема проблем со крвта.Дали го доиш или е со адаптирано млеко?
I jas malata ja doev i znam deka do 6 mesec mlekoto na majkata sodrzi dovolno zelezo za da primit bebeto i deka posle sestiot mesec mlekoto e poslabo i zatoa se pocnuvat so ishrana a ako e na adaptirano od 5 mesec,i znam deka od 6 mesec nataka i padna hemoglobinot pocnavme so meso telesko od 7 mesec se sredi krvnata slika,koga se davat hrana za da se podobri krvnata slika ne se davaat mlecni proizvodi najmalku eden saat od koga ke jade meso na primer zatoa sto kalciumot go asorbirat zelezoto,ama site deca se razlicni najdobro pak pojdete na doktor za konsultacija.
Препорака за сируп за поголема концентрација кај 7г дете? После примена целосна анестезија детево е заспано/исклучено/успорен, незнам како да објаснам, но и наставничките ми кажаа дека од кога е вратен во школо после операцијата, дека е исклучен малку...
Нешто со Омега 3 купи. Или Бекутан Кидс Омега или Kidzomega на HealtAid или тој Molers (јас со овој немам искуство никакви, другите два детево ги сакаше и пиеше).
Од ниеден. Не сака да јаде не сака да пие сируп. Мачам дете да пие сируп и пробав неколку, од ниеден не пројаде. Конечно на 2 и пол пројаде сам од себе. Не јаде се и не јаде разновидно ама тоа е.
Што давате за имунитет периодов? Дури одеше во градинка давав , сега ништо и ме фати малку грижа на совест….
Го купив овој Молерс во Турција, но отпосле видов пишува дека е за над 3 год Би го давале на дете 1 ипол год? Или само за синко да го користам?
Ели, јас на лето ништо не давам, освен Д витамин препишано од ортопед и евентуално пробиотик по потреба. Од есен почнувам со имуностимулатори, а пролет и лето ги оставам да одморат.
Ништо. Имам за џвакање едни од форевер алое ако ми текне ќе и дадам ако не не. Како шо ќе ме мавни денот, така. Наесен редовно од нив. Вит д не давам од 3 год.
Конкретно од овој со арома на зелено јаболко синко имаше алергиска реакција на 3+ иако има пиено предходно молерс само со арома на лимон мислам и од тие како гумени бомбони, ама ете на овој конкретно изреагира. Така да подобро само на големиот давај му и него прв пат дај му мала доза за секој случај.
Само ц давам дека два пати ми настина за три недели и спреј оригано пред градинка. Се мислам дали да воведам една доза пробиотик или да го одморам од се. Ако не одеше во градинка искрено ништо немаше да му давам. Одмори го малку од суплементи