Pa moevo gi pie nekolku meseci veke...maticnata rece ok e da se pijat radi imunitetot deka vo gradinka odi. Baska vo meguvreme i korona i sipanici proagase. Posle sipanicite dosta e redovna vo gradinka da ne ja podrecam ne mi se razbolela
На поголемо дете, 5 години кој пробиотик да го земам чисто ради летово што има стомачни вируси? Ваја и биогаја ми кажаа во аптека дека се послаби за таа возраст.
DHA, twist off на babytol станале 500ден.. некој да не знае др алтернатива? мн скапо е ова за 100мг dha. Фала
Маслото Mollers, ако не ти смета да даваш со лажиче. 1050ден за 250мл, дозата е 2.5мл или 5мл зависи од возраста на детето. Ако сакаш капсули има на dr.Leo поефтини, околу 400ден. Ги немам користено.
Од септември планирам да почнсм да давам defendyl бидејќи сум задоволна го давав и искрено мн малку ми настинува скоро ич , прашањљто ми е дали со нив да давам и molers бидејќи ги немам користено а читам многу мајки се задоболни од нив дали можи двете во комбинација?
Дефендил ти е имуноглукан, нема плус витамини во него така? (сум заборавила, не сум го давала одамна). Ако нема, можеш плус витамински сируп да даваш.
Мајки дали сте давале сируп Станоатол ? На него пишува над 3 год а на неколку другарки со помали деца матичните им ги препорачале. Ние сме 2 год и 2 месеци и сакам да му дадам за имунитет и апетит дека ништо не јаде па незз како се дозира
Јас имам давано. Малецки се и лесно се голтаат со вода, сокче. Само сега гледам 50мг дека се, мислам порано беа 40мг
Ми ги препорачаа во зегин, му дадов вчера и денес по едно на ден. Ги грицка па му давам вода. Мм е позитивен на ковид ,превентивно за имунитет. Не пишуваше никаде возраст на дете ,затоа прашав
Јас на малата 2г и давам Ацерола од 40мг и си грицка со сласт. Витаминот Ц се покисели ама чим не си се буни супер терајте
Мајки сте го давале ли овој за имунитет? Кој е подобар? Перидов ништо не давам , кога е во градинка давам киндеримуно, молерс и вит.Ц , сега некако се меша надвор со многу дечиња па да го појачам малки…