здраво, Какви омега давате за дете од 8 години а другото 3 и пол ми е?сакам сега во зима да давам превентивно за имунитет и за коските?
Pro bival давам од 2 годиники, по препорака на док од Систина....иако на нив пишува од 3 години. И веќе сме 3ипол годни и сеуште го давам...помеѓу кутиите правам по некој ден пауза и пак нова доза.....значи давам постојано со мали прекини...и сум презадоволна Екстра производ, и можам да кажам дека имам релативно здраво детенце Јас од раѓање и давав две години постојано капки БиоГаја, а потоа продолжив со мечињава. Имам прочитано дека дечиња родени со царски рез, акако што е моето, треба да пијат пробиотик континуирано. И навистина имаме супер бенефити од пиењето пробиотици.
Од раѓање давам пробиотик. Веќе 14м. Гледам дека има плус ц и цинк затоа прашувам. Ама гледам дека основата е пробиотикот така? За земам нешто ц/цинк гледам има капки?!
Бекутан + омега дали давате ? педијатар ни препорача да пиеме тоа по 2,5 мл откако потрошиме на Бебитол. 650ден е , за колку дена се троши ???
Ко што гледам дека е 250 мл, ако даваш секој ден по 2.5мл, ќе ти трае подолго време. На него пишува дека за деца од 1-3 години дневната доза е 5мл. Над 4 години е 10мл дневно. Треба плус да даваш Д3, во сирупот нема.
Дали давате плус омега? И како ја одредувате дозата на капките? Ние сме 2 ипол годинки и до сега сме користеле само од капсулите на бебитол д3 со омега по една на ден
Еден бејбитол омега+д3 е малку за 2 ипол год дете. Ќерка ми толку примаше до 4 мес. После тоа и накачи педијатарот со потврда на ортопед. Сега е на 1 омега чиста капсула+4 капки на Пливит Д. Доза на витамин д одредува ортопед или педијатар. Мислам имаше врска дозата и со килажата.
Така ни кажувал педијатарот и затоа сум му давала само по една капсула.. Баш ќе го прашам колку да му давам сега
И омега , да истрошам тоа што имам на бебитол па ќе преминам на бекутан со омега така ми препорача педијатар
Па баш и ради тоа прашувам, читам дека повеќето дават и омега. Мене матичниот ништо ми нема спомнато, ќе треба да го прашам.
Мајки предложете нешто за имунитет за деца 6 и 3 години. Давам вит. Ц, мед со прополис и лековити билки, плус прскам со ацидосалус. Дали може да додавам молерс?