За Молерс? Немам моментално дома, ама до 3 год 2,5 беше дозата колку што се сеќавам. Еве и на зегин така вика https://zegin.com.mk/index.php/mk/mollers-omega-3-maslo-limon-250-ml
До сега и давав виѕамин ц плус цинк на Натур Аидс ама нешто ги нема во Зегин некое време. Предлог за соодветна замена?
Nas maticnata ova ni go dade ko zamena https://www.zegin.com.mk/mk/sambucol-kids-sirup-za-deca-120-ml
Нашиве доктори кај Паскалов не препорачуваат ништо, викаат што сакаш земи. Изгледа не лапаат парички за маркетинг . Овие ги земав по препорака во Зегин.
Iskreno ne veruvam deka lapa poso jas ja prasav kazi konkretno nesto sto ima...inace do sea ne mi preporacala vaka vitamini.
Иа јас го носам кај нив, ама и тоа не чини бар да кажат. Сама да не прашав виранто дали смееме и да не прочитав овде немаше да знам. Сама барам читам за витамини што да дадам колку. 2г напрај детево уште оперил не ми дале, а редовно има проблем со уши. Се мал е мал е и ние заглавуваме по клиники. Јас сама одма почнувам со терапија. Ви даваат вас кс брисеви да прајте? И тоа сама си правам, само упат што земам за кс. Прошли пат за вирус одма антиб др Кате ми даде, среќа па не ја послушав. За локално третирање бакт исто се убедувам и на крај пак сама земам во консултација со други доктори. Еднаш бакт во нос не ми истретираа, ќе помине не треба локално, пак заглавивме со ушите и пак на антиб. Се утепа пиење детево антиб лани во 7-8мес 10 добри пати пиеше. Не можам да најдам каде да го носам инаку ќе ги баталев. Едино што за виктор седам уште...
До сега само еднаш антибиотик пиеше зашто увцето и беше воспалено. Стрептокока пнеумонае си има во нос ама не е активна. Крвна слика ми даваат да правам ако качи температура. Да ти кажам јас го мрчев пред некоја недела ама па како кажа така испадна. Ми рече сама ќе го искашла шлајмот,не треба ништо и така бидна. До сега само со солен раствор сум ја лечела. Како тргна во градинка до сега едно 5 6 пати качувала температура ама ништо не ми препишувале, освен блокмакс сируп. На мисла бев да ги мењам и јас. Виктор им е најбоље дефф. Гого искрено не го можам, префлегма за мој вкус, кога е он, многу се нервирам.
Кој сируп за апетит е добар? Матичната ми рече да му давам на син ми Дефендил за имунитет и некој плус мултивитамински сируп за апетит. Има 4 год и 10 месеци и е многу слаб,многу малку јаде.Предходно давав пиковит ама без ефект.Пробав Кидс од алое форевер не ги сака.По можност сирупот еднаш во ден да се пие пошто одбива,за еднаш ке го убедам ама за повеќе тешко, Пиковитот затоа немаше ефект,требаше 3х5мл а он едвај некогаш два пати ке испиеше.И молер земав џабе,не го сака цело шише стои дали 2-3пати се напи со молење
Јас сум задоволна од мултивитамински Саностол,еднаш во ден се пие.Јас го давав како поткрепа ко ќе ми беше болна ама многу и го отвараше апетитот.Сега не го давам веќе,мојата има и од фазла кила
Почнавме бронховаксом , матичната рече обавезно и масло од семки од грејпфрут. Ова е некоја шема со бронховсксомот или онака ми рече? Зошто имам дома протект јуниор дали да продолжам… И кое масло да го купам?
Не знам дали е шема ,ама јас за големата го давав кога почна во градинка и бев многу задоволна ,тоа на херба натура ќе го даваш најдобро е,сега мислам до крај на октомври е на попуст во Еурофарм го има. И јас се мислам што да давам сега после варичела на малото,дали маслото да го земам или некој сируп?