Ми треба некое чудо за отворање апетит кај синко. Тука читам Саностол, Б комплекс Бекутан, Бевиплекс гранули... Од кој сируп сте најзадоволни? Од дете што јадеше буквално се, од солено до благо, овошје, зеленчук, тестенини, манџи, наеднаш престана да јаде се. Ништо не става во уста. Два месеци веќе давам Протект Јуниор на Марнис, заради имунитет, ама не помагаат за апетит воопшто.
Од што сте најзадоволни за имунитет кај деца 3 год и 1 год? Ми го пофалија имунобор, претходно имам користено дефендил ама некако не ми се покажа ефикасен. Цел месец веќе се болни, таман ќе почне да поминува едно друго се накалемува. Големата пиеше антибиотик за кашлица и мислам ја докусури тоа. Немам мир веќе се мислам дури да прекинам градинка на месец дена...
Zdravo majki Deteto mi ima 2 godini i vcera zelo i izelo edno od ovie vitaminski mecinja na sambucol. A na niv pisuva od 4 godini deka se davaat. Posle toa mi se pozali na stomakot i imase potenka stolica Pa sakav da prasam dali bi mozelo da imanekakov problem? Fala vi mnogu
И мојот син не јаде ич, сега почнав да му давам јуниор протект ампули на гладно па едно лажиче мед, после и 1 лажиче б комплекс гранули и веќе 3-4 дена приметувам разлика, почнува да му се јаде.
Ќе мине. Претпоставувам ќе му го проверат и слухот и секретот, ама штом оди на подобро си делува антибиотикот. Може само да ви го продолжат уште некој ден. Малиот мој тогаш 1 недела венски во болница и мислам уште 10 дена дома примаше антибиотик.
@happygirl сум давала и б комплекс и протект јунирор но најмногу ми се разјадуваше кога пиеше киндеримуно. Баш матичната ми го пофали и навистина беше така
Zdravo majki Imam bebe 10 dena , na kartonceto od bolnica pisuva da mu davam vitamin D3 +K1 zasto go dojam bebeto , dali nekoj mu bilo preporacano ovie kapsulo i dali se mora ?
До која возраст се даваат капките д3 со омега на бејбитол? 2г и8м сме вчера го носев на лекар ми вика дпкторката голем бил не му требало веќе и од 3г са му савам молерс со вкус на лимун а порано не..
На првото почнав да давам Молерс околу првиот роденден, а на второто на 7-8 месеци. Давам пола доза од 2.5мл и Д3 капки до дозата што треба да ја примаат.