Освен еурофарм која друга аптека држи витамини на џејмисон? Ми требаат витамините Ц+Д3 детските, кај нив рекоа никаде ги немало
Zdravo. Pred 1 mesec otvoriv sirup mollers.. davam na maliot koj e 1,5 godina. No, duri sega procitav deka vo frizider se cuva.. dali da go zemenam so nov bidejki vekje 1 mesec ne e vo frizider?
Јас defendyl давам од септември до март-април зависи време и како е со настинки, совет од доктор и фармацефт
Сите различно ми кажуваат, педијатарот е против тие сирупи за имунитет не ни препорачува вика џабе пари, на педијатрија еден ми рече три месеци, друг до март/април
Види во упатството како пишува некои се 3 месеци и пауза. За дефендилот ти пишале погоре дека се дава подолго време. Во време кога се е загадено и те како требаат имуно стимулатори нормално чоечко тело не може толку да се избори. Имаат една маана докторите што викаат не требаат стимулатори а ги клукаат со антибиотици и викаат ее мајка така се стекнува имунитет, НЕ. Така не се стекнува кога уништуваш се внатре и посче долги години се појавуваат низа болести што цел живот терапија пиеме. Јас искрено ги користам на Марнис ампулите со матичен млеч, прополос и други витамини пауза правам само летно време. Дете вируси ми поминува на нозе и бактерии што и ретко кога закачува али никогаш не паднал и немал висока темп и крвна слика да му е лоша.
Јас давам две дози на Мини Дропс од Натурес Аид ама само кога во брзо време е два пати болна едно по друго. Тоа ми е препорачана доза од педијатарот. Обично не тераат капките отприлика 2 месеци. После тоа не давам.
Пиковит сирупот дали може да го ставам во сокче? Два пати ќе треба да му давам, нема шанси да отвори уста.
Смее mini drops immune plus mk да се стави во адаптивно? Не пие други течности скоро ич, не знам другачие како да и' дадам. А боракс глицерин како се користи, само се нанесува малку на афтата во уста? Или треба да се разреди?
Јас тие другите ги користам мулти, и ги давам во лажичка, како сокче се ретки. Ама ако нејќе така не гледам зошто не би можело во млеко.