Незнам до кога, прашав педијатар и рече да продолжиме да му дадеме. За развој на мозокот е мислам па затоа , ќе одиме и на ортопед здравје во февруари па ќе видиме
Здраво,дали некоја мајка давала пико б комплекс и дали има подобрување со апетитот ? Овој период ништо не сака да јаде све е со сила и на крај пак ништо.
Мамички педијатарот на син ми му препорача мултиомега како замена за д3 и омега на baby tool. Претходно земаше по едно од двете а сега не му ги давам, но на ортопед ни пишале во извештајот да се дава д3, која доза треба да ја прими дете од 20 месеци и дали е ова доволно? Мислам дека е малце дозата само во сирупот
Препорака за витамини за 8 годишно дете. Крвна слика, добра. Ми треба вит. за апетит и за побрз раст(слабо напредува и е во долните граници), висок е 122см и тежок 22,5. И секако нешто за концентрација. Слабо јаде, многу избира, и е многу активен. Почнавме со б, комплекс апчиња но несака да ги голта, се дави. Се размислувам која комбинација да ја пробам.
https://www.annifarm.com.mk/en/product/vitamin-ad-sol-10-ml-22522-iu5000-iu-ml/ Ова е нешто како вигантол?
Мене ортопед ми вика 3 недели, матичен ми вика упатството на производителот кажува до рокот, па ти види сеа
флорадикс сирупите,разглефај ги на зегин сајтот има 2 или 3 видови па види кој ти одговара најмногу, јас сум презадоволна од тој со железо и за малата и за големата, но не е многу пријатен вкусот
Јас имав отворено шишенце со Д3 од пред 5-6 месеци, кое стои во фрижидер, баш прашав за тоа и рече дека нема гајле и може да се дава.
Мајки како давате киндеримуно? Јас му ставам во сокче ама гледам се прават грутки и се лепат на пластиката од шишето
Да тешко се раствора. Во млако чајче некогаш ставам, некогаш во хранa кога е веќе изладена, за да знам дека целото го изел/испил