Кој сируп да земам за отварање на апетит на 5.5 годишно дете, б комплекс гранули му давам ама немаат некој ефект, често јаде ама мали оброци а е премногу активен, и расне во висина, сите коски му се бројат. Плус нешто и за имунитет ке треба, лани давав ампули прополис и дефендил, немаа никаков ефект, сега се мислам за бимунал, има ли некој искуство?
@eli25 до сега може си ги земала вит Ц. Ок се, 2 месеци рок ама бре 8 капки додека ги извадам душа ми се вади. Мн тешко капнуваат. За 14 месеци нешто за имунитет давате? Како тргна во градинка ми е со мрсули до колена и затната исклучиво навечер на спиење. Ко ќе се разбуди е ново дете. Киндер имуно вика педијатаеот е за над 2 год, а убедена сум на големата дека над годинка и го давав
Киндеримуно ем за имунитет и ќе го разјадат. Ова ми беше совет од матичната. Се ми е пробано за имунитет , дури не пројде се, џабе е Сега давам само Вит Ц повремено, Д и омега.
Исто мислам, ни еден сируп за имунитет нема да го ојачи организмот, туку самото минување вируси ги прави посилни за во иднина. Затоа давам само вит.Ц и Д3 капки. По совет од матичната и од имунолог. Е да, и маџун и мед кои за жал во последно време ми ги нејќе. Со исхраната е супер, месо, зеленчук, овошје ( помалку ) ... и пак е често болна. За отварање апетит Б витамин да пробате? Кај ќерка ми забележав зголемен апетит од Б витамин еднаш кога давав и затоа го прекинав.
Дали имаш забележано подобрување на детето моево е малце анкциозно во школо тешко се опушта, а дома не можам да го сопрам.
Да, подобар беше. Матичната рече 1 месец да давам. Тоа беше некаде на 3ипол год. Детето тогаш го плазеше јазикот кога се срамеше или при возбуда. Ми рече дека е во период кога брзо им се развива мозочето па добро е да прима б6.
Бимунал е за имунитет повеќе како имуностимулатор, а за зголемување аптет ќе земеш б комплекс можеш на бекутан или пак марнис протект џуниор ампулите тие по 1 можеш цела да му даваш зошто е над 5 години. Мојот од тие јадеше многу За бактерии и вируси мора да се пројде, но едно нешто што научив е правење инхалации почесто со солен раствор јас ги земам синомарин ампулите, ако почне да кашла одма му вметнувам гентамицин од 40мг пола ампула сабајле пола навечер, ако почнува секрет од нос одма хлорафеникол ставам неколку дена и тера. Ова е се за да се избегне антибиотик е сега нормално некогаш и можеби ќе пие ама да не е на секој 10 дена со антибиотик
Како да се избегне антибиотик кога и хлорамфениколот и гентамицинот се антибиотици? Подобро анализа да се направи, барем вистинскиот да го пие наместо вакви миксови.
Не се толку јаки како што се амоксиклавот, трицеф, зинат итн. Хлорафениколот делува локално во носот друго е 3 дена да му ставаш во нос, а друго е 10 дена да пие па плус и дијареа да се јави, висока температура итн. Јас имам дете што од јасли се разболуваше премногу и имаше 15 дена температура и констнантно беше со антибиотик конкретно трицеф зошто друго и не помагаше кај него, а за последиците од константно користење на тешки антибиотици и инекции јас си го знам исходот конкретно на мој кожа. Подобро локално да се делува и со инхалации колку што може одколку да се чека да крене температура па после се на куп да се реди. Али тоа е мое мислење.
Овие ги давам, има во Зегин три различни вкусови, едните се со бета глукан покрај омегата, другите две немаат. Јас давам чисти, без бета глукан, моиве ги сакаат, ко гумени бонбони се, малку помеки. Е не знам од која возраст одат, иначе кутија е околу 500-600 денари, 30 таблетки има внатре.
Баш и овие ги гледав ама помеѓу 3 видови незнаев кое да го изберам. Сакам без бета глукан што значи изборот ќе ми се сведи на 1 пд овие. Ти благодарам, ќе ги пробам
Ова или бекутан омега? Што би зеле вие? Детето ми е мн хипер, сеуште сме на проценка кај дефектолог/психолог за АДХД, б6 давам редовно, е сеа ми рече убаво е и ДХА да се дава за развој на мозочето и мг заедно со б6. Во овој на допелхерц има се освен дха а во Бекутанот па нема мг.
Предложете каков витамин Д да земам за дете од 2 години, а да може да се купи кај нас? До сега давав Џејмисон, ама веќе некое време го нема во аптеките. Бејбитол капсулите ми се непрактични, а Пливит не сакам да земам затоа што не се маслени капките. Дали има некој друг освен овие три, а да може да се дава кај дете од две години?