Мајки се изедов жива .. бев денес на преглед и фонтанелата не е затворена сеуште, 11 месеци сме. Кога бев на преглед ми рекоја да направам пауза од д3, и летово ги прекинав. Сега пак ќе почнам ама зошто ги прекинав ќе се изедам жива. Можи нешто штета да направив за коските и за фонтанелата?
Извинете што ќе се умешам у муабет. Колку е тоа прерано 3-4 месеци или , и од кои причини не е добро? Чисто информативно ме интересира
Индивидуално е, кај мојата е затворена, нема уште 2 години и е ок, на 8 месеци ми личи рано, ама тоа веројатно ќе изреагира и педијатар. Ги проверуваат на секој преглед не се секирај. Игра улога во развојот на главата.
Какви витамини давате сега есен-зима? Имам саностол, дали да купам и молерс? Дечињата е 1 ипол и 2 ипол год.
Zdravo majkii, becutan b complex za 11 mesecno bebe za apetit i za imunitet mollers zemav na svoja raka dali ima nekoja steta. Doktorot se tie edni isti babyvit mi gi dava a nemam nikakov efekt. Mi gi preporaca i vo apteka i edna drugarka. Strav mi e na svoja raka pa zatoa sakam da znam dali imate gi koristeno ovie. Pozdrav
Искрено на марнис давав протект џуниор таман до 5 години се дава пола ампула 5мл една ампула ќе ти е доволна за двете али на помалото ако веќе му имаш дадено прополис зошто содржи прополис и матичен млеч и други витамини. Сега на фрутдеп му давам витамини зошѕо е веќе 3години, д3 800и. е. и молерс. Смееш да даваш само зависи дозата колкава е за б комплекс. Затоа ги земав јас на протект џуниор пола ампула е дозада до 5 години и апетитот му се имаше зголемено и јадеше се и сешто.
Хм, ме замисли сега... На едното близначе му се затвори негде 6-7 месец (тогаш педијатар ни рече ок е не е никаков проблем, арно ама од спиење почесто на една страна и инатење малку му е сплескано главчето педијатар рече не е никаков проблем до две години има фора да се нормализира да не кажев од која страна е сплескано не е применливо до толку), на другото пред година. Мислиш затварање на фонтанела порано игра улога во физичкиот изглед или?
Сигурно е ок чим не ви рекол ништо, ама јас ако нешто се сомневам ќе отидам на второ мислење. Коските секако им се поеластични кога се помали.
Дали некој давал до сега Бекутан омега сируп, за бебе земав место Бебитол со омега, веќе е 13 месеци, да видам дали ке го прифати, планирам и на големото синче да го давам. Молерс бебе ми го повраќаше, педијатарот ми рече дека бил јак пред година да се дава за бебе дека затоа повраќало,се вратив на Бебитол тогаш.Сега ке пробам со Бекутан, инаку на акција е, 2 сирупи околу 600 ден.
Да ама е чува во фрижидер и треба да дадеш мислам дека 5мл и мириса на лимон. Искрено мојов се пие и јаде ама омегата на бекутан ја избегаваше, а искрено и во фрижидер дека се чува не би да даваш на бебе. Подобро земи на бејбитол омега по 1 давај. Али твој избор е
@brm_brm @Tea SK @IRBBB Мајки каква омега давате на 2 годишни деца? јас му земав сега омега на бејбитол, ама се мислам дали да земам друго не ми го сака Бекутан омега ич
Јас молерс давам ,а сега планирам после 3 кога ќе наполни овие https://alfalab.mk/proizvodi/dr-viton-omega-3-junior/. Големава ќерка ги зема како гумени бомбони се со вкус на портокал.
Ке пробам, моето бебе па се јаде ладно од фрижидер, и пико б комплекс му го давам од фрижидер ладен.кашите ако се млаки или на собна тт не ги јаде