Зависи колку години има, види според другите производи б6 колку мг има и така ориентирај се. Дека ќе и го смири однесувањето не верувам, можеби агресијата само али тоа е карактерна особина. Ако е над 4 години можеби можеш да ја носиш негде атлетика, пливање каде што би трошела поголема енергија. Имаме пријатели што детето константно пие б6 од други причини и таква си е сака да е главна и сите да трчаат по нејзе ако не е главна одма се трга бара други луѓе каде она е доминантна ако не најде такви во моментот одма и е досадно и се лигави за се буквално мозок да ти спржи
https://www.zegin.com.mk/mk/proven-todlers-z-multivitamini-za-mali-deca-60-g Јас давам по една лажичка, дека и во бекутанот омега има витамини. И пливит д3 капки плус. Во каша го ставам прво прашокот, па капките д3, па после сирупот.
До кога се даваат капките Д3+К1 и ДХА Омега? Кога ќе наполни 3 месеци или кога ќе бидне 4 месец? Исто и за бејбитол неонате ме интересира доколку користи некој да ми каже. Фала ви.☺️
Можеби не е за тука прашањето но, дали знаете каде може да се купи квалитетен мед со матична млеч за имунитет да јачаме малку на дете?
Davam defendil postojano no dete pak se razboluva Dali imate pozitivno iskustvo so sirupov ili za dzabe go davam ? Ima nekoj drug dobar sirupce za imunitet?
Ми го препорача матичната за апетит. Дали можи директно да се дава со лажиче или мора да е со млеко или вода? Го осеќам многу во нив и не ги пие. Исто пие молерс и пливит 5 капки, да не му е многу? Ќе ја прашам матичната но барам мислење во меѓувреме. 18 месеци.
Види на пакувањето дали има витамин А и Е зошто молерсот колку што знам содржи омега,А и Е витамин. Било кој мутивитамин да го земеш на било која фирма ќе отвори аптетит.
Настрана прашањево, само да кажам дека не знам дали е од сирупов, дали е градинката, дали после стомачниот вирус некоја коинциденција, ама го пие 1 месец и последниве недели се разјаде. Јас го давам во лажичката 5мл со други витамини во истато лажиче, ама убаво ти вика Брп и јас мислам дека молерсот не треба да го даваш пошто има А, прашај ја матичната да ти даде замена, јас бејбитол омега давам. Ај кажете ми дали е ок да ги давам сите витамини од еднаш? Сабајле пред градинка да не ги мислам. Давам од сирупов горе, во истото лажиче ставам 7 капки ваја + вигантол + омега капсула + ц витамин. И дали има ограничување колку време се дава ц-витаминот. Го давам кога ќе фати некоја вироза или се растече нос, таман ќе престанам она пак фаќа и пак и давам. Да не има штета? Омега.
Јас немав, исто ми беше и со сируп и без. Пред еден месец почнав Киндеримуно прашок да давам, па не знам дали е до него ама уште не настинале а се редовни во градинка. Планирам цела зима да го давам,се надевам конечно нешто асално за имунитет погодив.
Јас воопшто не бев задоволна од дефендил. Оваа есен започнав со витамините и алоето од форевер и до сега машала е супер ни една лоша настинка ( течење на носе да кое трае 2-3 дена максимум и само тоа друго ништо) освен овие давам и прополис со шеќер