Plivit kapkite D3 sisence moze da se koristi Eden mesec, posle treba drugo sisence, ili moze da se koristi podolgo ?
Дали со протект џуниор давате дополнително д3 и други суплименти, бидејќи доста витамини има во ова па да не претерам?
Колкава возраст ти е детето? Задоволна ли си? Ги земав и јас, и ми е страв да дадам,(чист мед нема јадено, освен во колачи или со чај) за апетит сакав, ништо не јаде ќерка ми
Зошто толку витамини давате на децата? Каде што живеам, препораките се само витамин Д3 да се дава како суплемент. Читам и доста за Молерс пишувате. Не знам што да помислам и дали јас грешам. Дали така треба, наложено е од доктор или пак тоа е ваша желба? До сега не сум додавала никакви суплементи, сметам дека детето преку исхрана доволно внесува и си ги подмирува дневните потреби. Но, тоа е мое мислење. Која е причината поради што давате дополнителни суплементи на вашите деца?
Бидејќи не јаде ништо, ниту овошје ниту зеленчук. Знае само леб да јаде, без ништо. Не сака ни грицки. Знае да побара само благо, и недавам и цел ден ништо да не внесе. денес ја молев за 2 кифлички и баланс јогурт да ги изеди цели 3 часа. Со каши и до 2 г јадеше се, и житарици и протеини. Сега ништо. знае месо да јаде, само месо. Затоа морам да дадам и суплементи. Среќа што детето внесува се твоето и јас тогаш не би давала суплементи. Д витамин е добар за развојот, брзо растат и за имунитет а овде е ендемично подрачје на дефицит на Д витамин.
Ne site deca vnesuvaat preku ishrana. Eve moeto zivee na testenini sto se vika, kompiri i meso, neke da cue za ovosje i zelencuk. Toa e. Plus ako mislis deka so denesnive ovosja zelencuk nesto zdravo vnesuva ok. Se e toa plasticno i prskano so trista hemii. Nema nisto zdravo denes i polno so vitamini. Edino vo dvor bavca da si posadis pa da znaes sto jades
Претежно органско овошје, зеленчук и месо купувам. Верувам на тукашните стандарди за сертифицираност. Не ме сфаќајте погрешно, не ве критикувам, но бидејќи многу мајки често користат разни суплементи ме интересираше само причината. Да знам дали треба и јас да давам нешто дополнително. Но, веќе ми е појасно.
Abe ok tuka e drugo, neznaeme koga pak od Albanija ke ni donesat toksicni domati na primer Inaku tuka i za sekoe kivanje pravime krvni sliki i brisevi sto se vika ne pa za vitamini, mada od vitamini sekako nema steta samo benefit.
И моето внесува се преку храна, ама и секој месец сме болни и со антибиотици. Најмногу за имунитетот ги земав пошто читам дека многу мајки се задоволни.