Суплементи да.Ама кога имаат чист и добар состав.Се спротивно на тоа прави само контраефект.Не може суплемент да е добар а да содржи титан диоксид , кој е генотоксичен.Верувам дека ретко кој од аптека ви насочува да читате декларација ,битно им е само да продадат нешто.
Препораките кај нас се да се дава омега од 8ми ден од раѓање и д3 исто. Во исхранава наша дека има се хранливо нема, се е батал. За да внесе толкава количина колку што му треба на него преку храна треба тон храна да изеде.
Кога бев бремена ми рекоа магнезиум и калциум да пијам арно ама докторката ми посочи да внимавам и растојание од едно до друго да има најмалку 4 часа, а доста често се продаваат калциум,магнезиум и цинк заедно што значи само маркетинг е тоа да се троши и да не помогне. Верувам дека има некои финеси и со другите витамини како се комбинираат.
Здраво мајки, сакам да прашам во врска со капкиве сега сме 5+ и ги користиме овие омега д3 само. А овие со К1 кога почнуваат да се дават ?
Не,се грицка како чоколадо. Мојата цело го лапне и си го џвака. Вкусни се,не знам зошто ги плука.,пробај повторно.
I chare? Go pribav ne e loso ama sto ja znam. Onoa cokobiskvitot na svislion go utepuva od jadenje sto mene ic ne me bendisuva,ova ne i cini
Да пробаш да му го подметнеш некако во некои чоколатчиња? Јас така на мојов му направив. Не ми ги сакаше оние гуменине рипчиња на молерс и еден ден купив гумени бонбони и му ставив едно рипче внатре. Го проба и од тогаш сам бара.
Dzabe davas vit c ako go davas so mleko. Bar dva saata treba da ima pominato od vit c i mlecna hrana.
Vo sto ima zelezo? Vo mlekoto li Vit c ne se dava so mleko zosto taka organizmot ne go vrzuva zelezoto sto go vnesuva so hrana radi mlekoto. Vo mlekoto nema zelezo ima samo proteini.
I vit ne se dava. A koga se dava zelezo se pie i vit c. Jas znam deka osven vid d3 drugi vitamini ne idat so mlecno.