Ke gi probam i ovie ama da naprai 4god. Me nervira deka azdisuva,okolu nova god se lindt mecinja jadese pa ova ne i cini sega. A onie immunoplus kapkine ic ne bea ubavi pa bi lapase bez zbor
Ste davale manuka med za imunitet? Mi dadoa eden francuski nekoj brend da probame i toa. Ama neznam tocno sto e, sekako ke istrazam cim imam vreme.
Што е подобро за имунитет за 1 година дете што треба да тргне во градинка? Молерс или алое гелот и форевер кидс?
Молерс ти е омега со дополнителни витамини али во мали количини д3 и Е мислам. Што секако треба да го даваш. Со форевер кидс и алое немам искуство. Али треба да знаеш што бараш имуностимулатор или витамини. Две различни работи се. Јас не би давала имуностимулатор колку има добра страна толку и лоша али на здраво право дете не се дава ептен треба да е болежливо константно да фаќа бактерии и вируси па да дадеш. Додека за витамини можеш било какви јас Протект Џуниор користам но содржи матичен млеч и прополис па доколку е алергично не давај, ако не знаеш пробај со мала количина па види.
Дали ако давам молерс и витамин д + омега на бејбитол е премногу омега за 1 година дете. Го земав молерсот за имунитет па не знам колку е препорачана дневна доза. И дали сте позадоволни од молерс или бимунал?
Прочитај погоре што имам пишано. Само молерс давај или само бејбитол. Молерсот не е за имунитет туку е омега. Бимунал ти е имуностимулатор ако преболежливо ти е дете и сте константно со антибиотици тогаш давај ако не не давај само контра ефект ќе имаш.
Колку капки д3 претходно даваше? Види колку едници има во молерсот,можеби нема да е доволно само молерс да пие,туку дополнително и д3.
Ги давам тие на бејбитол д3 + омега од бебе ги пие како капсули што се, и сеа молерс за имунитет па да не е многу д3 и омега така
Со ортопед да види најубаво, нас ортопед ни одреди доза иако и за двете после прва контрола на 2 месеци по 2 капсули бејбитол им давав т.е. 800 единици. Молерсот не е за имунитет.
Па реално малку ти е една бејбитол капсула. Моето е 9кг+ прима 2 капки вигантол и една бејбитол капсула. Разговарај со лекар.
За имунитет ти се тие што стимулираат како Дефендил,Бимунал,Бета глукан сирупот итн имуностимулатори. Д3 и омега се важни уште од почеток да се даваат зошто д3 треба за коските, а омегата е за мозочето убаво да се развива, а за имунитет ти треба нешто како имуностимулатори како што ти ги набројав, но пак ќе ти посочам дека не се даваат доколку детето не е ептен болежливо т.е. да не се дава за да не се разболува.