Малку надвор од темава но Ве молам за инфо дали Пенатен кремата за пеленска регија може да се најде во МК?
Sirup so sila pijat nejkat ic, i sekogas e placki, Sanostol pijat i super e. Ama sakav da probam so mecinja, za da nema placki.
За бебе од еден месец кои витамини ги давате? На болница ни рекоа Babytol D3+K1 и Babytol Omega. Бидејќи сме со комбинирана исхрана, педијатар ми рече да продолжам само Babytol D3 бидејќи К1 имало во адаптираното млеко.
Дека сте на комбинирано, зстоа ви кажале да продолжите со д3 и к1, до 3 месеци се прима така, после само д3 и омега продолжуваш. Бејботол се добри да, имаше во аптека и едни други, побарај ги, поефтини беа.
Не сфатив. Штом така ти кажал педијатар, така прави, точно дека има К1 во адаптираното млеко, не знам количински колку се храни на ад, дали е повеќе на ад или на доење вп текот на денот? Мислам секако прави како што ти кажал др.
Докторот на болница кога не' испиша ни рече Д3+К1. Сега има еден месец, матичен педијатар ни рече само Д3, да исфрлам К1. Пола со пола сме.
И мојот беше така пола/пола. После месец дена продолживме само со Д3. К1 има во АД млекото. Следи што ќе ти каже педијатар.
Здраво, бебето на 02.05 направи 3 месеци. Педијатарот ни кажа дека на почеток треба да примаме D3+K1 и Omega посебно на Babytol. Потоа кажа дека треба да смениме но не помнам точно дали рече D3+Омега на babytol што се заедно во едно. Дали може да споделите искуство од кога и до кога тие се примаат
Овде педијатрите не препорачуваат суплементи освен Д3. На своја рака давам молерс + а сакам и витамин Ц да почнам. Има 18 месеци, планирам септември да почнам со витамин Ц. Кој ќе ми го препорачате? Дали е мал за такви бонбони мечиња? Скоро 2 години ќе е тогаш, да давам капки/сируп?
Мислам не си во Мкд. Кај моево кога пиеше суплементи за железо, ми го предложија и овој тип дополнително. https://www.zegin.com.mk/mk/pharmavital-baby-vital-vitamin-c-kapki-6-meseci-30-ml Зимава го давав подолго време. Не дека не е настината често ама се надевам ќе стекне имунитет кога и да е.
Фала ти мила. Го нарачав и јас овој да ми го донесат ќе го почнеме сега не чекам до септември. Може да се раствара во вода/млеко? Едит: сега видов дека може
Здраво мајки. Ми треба совет. Година ипол сме, нон стоп болни. Почнав да давам молерс,при молерс каков сируп друг би можела да давам за имунитет?
Секој, дефендол, бимунал, и не знаж кои беа други, има еден тон. Иначе, тој период ќе си го поминат сите, за жал вака или така. Давај и витамин Ц, ние лани видовме доста подобрување од витамините со пробиотик што се, на Провен.
Мила сакам да те прашам дали ептен тешко капнува од овој витамин ц или јас не правам нешто како што треба. Значи протресам шишенцето и го отварам само капачето гумичката останува внатре и кога го обрнам за да капнам во лажичка едвај 2-3 капки капнуваат, никако не бива повеќе. Треба нешто на тоа гумичката да направам или како? И кај тебе е така?