Слободно може да се користи и неколку месеци без прекин. Назначено си е и на него. Ќе гледаш да го редуцираш со тек на време. А и како расте, веројатно ќе добива на имунитет.
Им пишав еднаш на месинџер на фб на увозниците, ми вратија и дека може слободно 6м континуирано да се дава ако има потреба ама ми е шубе да не направам контра ефект. А и докторката ич не е за имуностимулатори. Не знам не сум паметна, со големиот немав волку мака и ништо посебно не сум му давала. Ова малово ме распамети веќе
Такво си детето. Ќе порасне ќе ојача. Искрено и јас ич не ги сакам, ама ако се мора тоа е. Давај па ќе видиш. Ако нема разлика , прекини го. Имунитетот организмот сам го гради. Ние само му помагаме. Давај и матичен млеч, омега, прополис, витамин С и Д.
Давав лани мед со млеч, вит ц ионака скоро секој ден, прополис обично кога ја боли грло, јаде супер, има апетит со тоа немам проблем. Читав сега во др.ѕема за протект јуниор ампулите со м.млеч па да видам и со ѕие, бар се на природна база вајда. Знам дека е до детето, се надевам ќе ојача ама ми е жал многу што е често болна само читам и се мозгам како да и помогнам.
Да, се мисли на шишенце/доза. Консултирај се со матичната обавезно. Ни пиевме три месеци едно по друго, па докторката ни рече доста е за оваа година. Ист ефект имаше и кај нас, не дека немаше да фати вирус но буквално од нога го поминуваше, со два дена течење нос.
Ve citam od sinoka za defendyl i deneska mu zemav na mali da pie pa ke vidime. Bitno go bendisa na vkus malku mu se vidoa 2,5 ml pa si barase uste
Од каде го земаш? Бев преска во зегин не ми го понудија и дали е за континуирано користење, за цела зима?Давав лани babyvital ама не сум задоволна.
Го има низ сите аптеки. Бејби слободно давај. Јас го давам од 10м. Правев пауза летово, сега продолжив од септември. По 8капки.
Мајки совет , решение како да и ги даваме Д3 пливит на малава , две ипол години е , затвара уста , пиште , вриште цела куќа ече деновиве , што се не пробавме и не и не , а само 2 капки д3 и даваме не се ни осеќаат. Дали има некои други д3 по добри на вкус или некој од сирупиве со витамини и сл што може да и подметниме , не е голема доза ..
Дај и празно лажиче нека го мота низ раце, уста. Па ќе и подметнеш и вакво. Мислам нема вкус вит Д. Може едноставно не сака лажиче.
горчи да лажиче а виде знае дека се капки и одма плачки со солзи , а до пролетта без пр ги пиеше никоаш не комплицирала за нив , деноиве ужас а виде лажичка бркотници , во мед , маџун , карамела ништо плука одма , ќе пробам и уз јадење ако не ќе паузирам некоа ден нека подзабораве ако заборае
Така ни кажа ортопедот на кратка контрола коа беме последно , а може ли др да и давам гледам повеќето со омега давате , не сум и давала други освен оние на 3/4месеци првите капсулите што се , и после почнавме со пливит , ако не ќе земам вигантол сум ги читала овде не ми текнало да сменам , се со овие тераме