Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Витамини и минерали во бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од koritsaki, 19 март 2010.

1. Delgadina

Delgadina Популарен член

Се зачлени на:
    21 октомври 2012
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    391
    Прво тромесечие пиев фолна киселина, Е витамин, а после тоа со Б комплекс и Омега3, е сега добив подарок витамини Пре Натал од матичниот со препорака да ги користам до крај на бременост. Магнезиум никој не ми препорачал, веројатно нема потреба :lol:

2. saseiefi

saseiefi Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    79
    Treba da gi pies do 9ti mesec poradi opustanje na muskulite krvotokot se opusta ja gi piam magnezium direkt doktorot kako obavezni mi gi dade i kalcium sumeci +prenetalot iskreno magneziumot direkt ti go preporacuvam

3. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.436
    Допаѓања:
    5.396
    Јас ги пиев прегназон комплит со омега 3 но веќе во Скопјево ги нема. Сега ми препорача докторот Огестан и плус хемовит. Ме интересира дали ги има пиено некој огестанот и дали се добри.

4. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    како бе ги нема??? :?:

5. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.436
    Допаѓања:
    5.396
    јас ги барам од пред нова година имам уште неколку апчиња и морам да барам замена. Се јавував во сите можни аптеки и ги немаа ;( ако ги најдеш те молам кажи затоа што воопшто не ми се менуваат :tmi:

6. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.528
    Провери ли во Виола? последниот пат кога купував фолна, уз пат ми беше аптеката во ГТЦ, и имаше пред мене една бремена што ги кпуваше, ми останаа во меморија. Тоа беше пред нова година, види си, ништо не те чини. ;)

7. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.436
    Допаѓања:
    5.396
    Да проверив и во Виола они се компјутерски поврзани аптеки со магацин и нема во ниту една. СЛЕДЕЧИ ;)

8. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    :lol: следечи,ке видам кај мене низ населба ке ти кажам...не ми се мењаваат и мене топ ми се ијас сум при крај...ке ти кажам обавезно ;)

На karak му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Mama25

Mama25 Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    1.440
    Допаѓања:
    10.958
    ^
    Прегназон со омега 3 ги гледав во аптеката до Зегин во буњаковец не ми текнува дали беше здружение на аптеки пошто ретко влагам таму ама барав нешто што го немаше во зегин и ги видов таму!

10. bluberry2

bluberry2 Активен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2013
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    Јас моментално пијам Магнезиум,јот+фолна и бедоксин.Сега за сега тоа ми го препорача докторот.Инаку сакав да ве прашам за фолната дали секој ден ја пиете во исто време или...затоа што јас ја пијам во рзлични термини.поздрав мамички

11. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    нема везе кога ги пиеш :P

12. pepita82

pepita82 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    512
    јас си терам со магнезиум 250мг мм ги зама рефус од зегин ,имам полна тегличка :lol:ги пијам по едно на ден така му напоменале во аптека ,додека матичниот после 3 от месец ми ги препиша магнесол шумливи и прегназон комплет, е сега јас му кажав дека ми се скапи и едните а и шумливите бро ми идат а треба да се пијат до крајот на осми ,па вака апчињата ми се подостапни и знате што ми рече да не пијам ништо зошто крвната слика ми е добра :?: ама јас си продолжив со магнезиумот а од витамини ги земав пренатал и добро ми се досега ,посебно од пренатал ми стивнува некако апетитов :lol: или јас така само се лажам

13. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.436
    Допаѓања:
    5.396
    некое искуство со прегнакер да ми кажете тие што го имаат користено ?

14. silk

silk Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    778
    Карак јас еве последниве месеци пијам прегнакер, од тие што се со Омега 3, и сум многу задоволна. Малце се скапички ама стварно се добри.Би сакала и откако ќе се породам да испијам барем уште една доза од нив. Земи ги,нема да згрешиш. Поздрав

На karak му/ѝ се допаѓа ова.
  15. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.615
    Допаѓања:
    772
    I mene mi gi preporaca bas tie doktorot,no se uste ne sum gi zela, by the way kolku se skapecki? :)

16. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.436
    Допаѓања:
    5.396
    прегнакер во зегин се 899 денари ;)

17. anule88

anule88 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    415
    Допаѓања:
    214
    Мене докторот ми даде да појам магнезиум калциум и цинк некој апчина ама незнам кој се тие непрашав одма во аптека ако знај некој нека ми кажи? само ми запиша CaMgZn :$

18. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.615
    Допаѓања:
    772
    Ima takvi u Zegin,bas taka pisuva na plasticnoto sisence,ne znam koja firma gi proizveduvase.

19. anule88

anule88 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    415
    Допаѓања:
    214
    А знаеш ли колку пари се?

20. loki.c9

loki.c9 Истакнат член

Се зачлени на: