Само фембион имаат металирана фолна 200 мг металирана 200 обична другите пренатални имаат само обична фолна а јас пијам на now металирана фолна од 1000 мг.има мислам и во зегин само металирана таа е од 400 мг. на солгар е таа.
Прегнатол имаат метилирана фолна. Ама јас ги пијам актив што се само со фолна и б12. Има и мулту, ама од нив ми се гадеше многу лошо мирисаа
Леле јас ги пиев овие многу лош мирис како на риба. Ама по состојките што ги содржат ги споредував и со премама и со фемибион овие прегнатол мулти најголем број состојки имаа и во поголема грамажа. Да не ми мирисаа ќе продолжев со нив.
Ене ги ми стојат, ни една табла не успеав да испијам. Два пати до сега имам повратено и двата пати откако ги испив и не можев повеќе и ги прекинав. Ги пијам само обичните зошто ми се препорака од Јани заради метилирана фолна и метилиран б12.
Здраво, бремена сум 18 недели. Ми кажа докторот да пијам фемибион 2. Претходно кога пиев фемибион 1 ми ги даваше во комбинација со Д3. Не го разбрав претходниот преглед дали да ги комбинирам бидејќи и прочитав дека и фемибион 2 содржат Д3. Дали да ги комбинирам така да не е малку јако на самиот организам. Содржат 1000мг.
Здраво женски, Дали некоја од вас има пиено таблети Спирулина, 30+ недела сум, имам намален број на протеини па сакав да ги земам, читав баш дека се препорачувала за тоа
Зашто мислам дека во бременост не се препорачува? Да видиш убаво да се распрашаш? За зголемување на протеини повеќе протеинска исхрана. Мада и мене ми беа минимално намалени едни од протеините и ми кажаа дека нормално било.
Здраво. Дали некој од вас пиел ferona капсули за бремени на база на алфа липоинска киселина за зацврстување на грло на матка за превенција од спонтан и ран пораѓај. Матигна ми ги кажа но на нет читав дека алфа липоинска киселина е забранета во бременоста а ваму капсули направиле на база на таа киселина за бремени. Искуство некој
Јас никаде не прочитав дека е забранета во бременост,баш истражував, јас ги пиев па ги прекинав, сега се мислам дали да ги продолжам.
Некоја членка прашуваше за овие таблети само незнам во која тема и ги препорачале во ремедика поради скратен цервикс да ги пија можиш да провериш мислења на лупата горе напиши ферона и ќе ти даде сите мислења од членките кои имаат пишувано за нив.
Јас од денес почнувам со прегна макс, никаде не сретнав друга трудница да ги пие, но новата матична ми ги препорача поради истите причини. Го споредив составот со ферона, и двете содржат по 300mg алфа липоинска киселина
Јас во процес сум на инвитро,по препорака на докторот треба металирана да пијам . Се мислам дали на now или solgar?
И јас бев во процес пред инвитро и Иваноски ми рече да пијам од 1000 на now во меѓу време останав природно бремена и продолжив на now да ја пијам не ти кажа докторот која да ја пијаш разликата е на solgar од 400 мг на now е од 1000 мг иначе двете се добри за секој случај прашај го докторот што те води.