А која до,а ја примаше? Мене трансфузиологот сега ми препишал да пијам ИДЕОС. Знам дека и во првата бременост ги пиев по препорака на гинеколог, само тогаш мислам малку покасно ги почнав.
Не се сеќавам искрено одамна беше. Не ми беше препишано, сама земав па ме караше докторот да прекинам. А тебе чим ти е од трансфузиолог треба да е безбедно.
Секако во понеделник ќе го консултирам и гинекологот на контрола птед да почнам. Во првата бременост знамо кога ми почнаа болки мо ги препиша гинекологот, зошто бебето влечело големи количино.
Е јас на своја рака ги почнав. Ми беше страв и мене да не ми влече бебето, па прашував што како да пијам и во аптека одма ми дадоа..
Сите што сме на клексани примаме ИДЕОС, заради тоа што долготрајното користење клексани предизвикува остеопороза.
Е јас не примав клексани. Затоа велам консултации со доктори. Трансфузиолог е специјалист, гинеколозите околу нивниот дел знаат, тоа што не го знаат го оставаат и ви даваат упати кај други специјалисти.
Јас ги пијав ама сега нема никаде дефицит се и само прашувам во зегин кога ќе донесат ама тоа не се знае мене супер ми се дека има и плус пробиотик во нив.
Дали пиете пробиотици во бременост? 14+1 денес, па добив коментар од познаници со оглед на тоа што почнува сезона на вируси, да вклучам и пробиотици редовно. Немам гинеколог прашано, а и немам индикации за било какви лекови плус од тие што ги користам.
Брендот се вика така. Инаку калциум со д3 се таблетите. Мене сега прв пат ми фи пиша Јани во извештај. Претходната бременост гинекологот во поодмината бременост ми ги даде, зошто и бебето си влече.
Denes sum 15+4 a primam kleksan od 0.2 Gi primam od 6ta nedela. Cetvrtok sum na pregled, kako sto kazav pogore i bas ke i spomnam na doktorka za ova.