Zdravo. Sto e razlikata vo magenzium direct I magnezium duo activ? Jas gi pijam duo, 12ta nedela sum. Dali treba da smenam vo direct?
Во магнезиум директ имаш магнезиум оксид плус б витамини, во магнезиум дуо актив имаш магнезиум оксид и магнезиум цитрат. Нема потреба да менуваш.
Ако не се лажам некоја членка малце поодамна пишуваше дека ги давале како хуманитарна помош по болниците за бремени жени од ранливите категории и не биле баш со некој добар квалитет.
Мене матичната нив исклучиво ми ги препорача, вака океј ми беа немав негативни ефекти, ако прашуваш тоа.
Девојки кој магнезиум го пиете? Јас ги користам кесичките од алкалоид, но сакам да сменам. Потребно е по 300гр на ден да внесувам заедно со витамините што ги пијам
300мг не знам дали има во ќесички, обично се 375 или 400мг. Зошто си ограничена на таа доза? Лекарите во бременост дозволуваат до 1000мг, а некои и повеќе. Имаш таблетки магнезиум цитрат на Солгар од 200мг, можеш такви да земеш.
Па матичната ми рече дополнително 300, не сум строго ограничена, бидејќи до сега ги пиев овие кесичките од 375. Работата е што сакам малце да сменам, будејќи некогаш б-комплексот ми прави благо гадење
Bi ve prasala dnevno vnesuvan metilirana folna od 1600 mg.da ne e mnogu? I b12 od 1300 pijam cistim b12 i folna plus i pregnatol za bremeni
А колку ти кажа доктор? Јас се плашам повеќе да внесувам од што ми е кажано, дури и ова што користам се преиспитувам, посебно за б12 читав штетен бил ако има повеќе во организам
B12 i Folba od 1000mg gi primam posle spontan plus sega koga ostanav bremena genekologot od remedika mi prepisa i prenatalni
Ако си со мтхфр мутации, а ако фолната во пренаталните не е метилирана, организмот ќе ја исфрла, не се грижи. А б12 обично има мн мала доза во пренаталните. Сепак, штом лекар ти ја дал комбинацијата, нема за што да се грижиш.