Можеш да ги смениш пренаталните со некои каде фолната не е метилирана или па посебно да земеш метилирана од 400мцг, па така 600мцг метил фолат од пренаталните и 400мцг посебно, таман ќе ти дојде
Јас сум со мутации и пијам метилирана фолна и б12 од now. Пијам пренатални, ама тие кои не содржат метилирана фолна и б12, туку обични. Повеќе пијам заради другите витамини кои ги содржат.
Mene prenatalnite plua mi gi prepisa genekologot i neznam dali mnogu pijam imam mutacii plus i kleksani primam
Јас од почеток си ги пијам Премама. Имам пиено и Новалак и Фемибион. Новалакот некако најдобри ми беа па Премамата. Ама докторот рече премама и си останав на нив.
ги имате пробано овие? на алкалоид магнезиумот не ми се допаѓа воопшто на вкус па сакав друг некој да земам го видов ова
Девојки здраво можеби некој се нашол во слична ситуација неколку дена по ред кога ке станам од спиење нозите несвесно ги оптегам и како да се протегнувам и буквално неможам да се запрам неколку секунди потоа горниот дел на стомакот како да ме заболува на секунда и збунета сум и исплашена дали би му наштетило тоа на бебето зборував со гин ми даде апчиња за желудник демек желудникот бил дека не сум во мн др не се замараат а и незнам да објаснам како пто треба ве молам некоја мајка совет ќе му штети ли на бебето мн сум во паника
Не знам што е но не е желудник сигурно. Мене така ми се случуваше во првата бременост, боли многу и непријатно е. Затоа сега 28+ цело време сум под штрек да не се оптегнам за да не заболи. Дали 1-2 пати ми се има случено да заборавам. Ништо страшно не се секирај и не се оптегнувај
Здраво, пијам фембион со флориотик е сега флориотикот не можам да го најдам ме интересира со што го зимате пошто паузирав со кознумирањето
Jas femibionot pijam edno od belite i ednonod crvenite nisto drugo ne konzumiram osven magnezium mislam deka fembionot ne bara dodatok ako gresam neka me ispravi nekoj