Флориотик е пробиотик,можеш било кој наместо него доколку имаш потреба. Јас од пробиотици само Лактогин капсули пиев оваа бременост ради нарушена вагинална флора и сум презадоволна од него. Од витамини на Хелтеид Прегназон пијам,и во претходните две бремености исто само нив ги користев, најисплатливи се плус на Џејмисон мултивитамини за џвакање кои се повеќе на Б витамини во состав, кога ќе ми текне,не редовно.. И инунитет ми е топ,и крвна слика засега одлична.
Не знам... Налетав на ова на нет и ме интересираше дали го препорачуваат задолжително. Мене лекар не ми спомнал https://www.waya.mk/mk/strucni-sove...-se-zemaat-probiotici-za-vreme-na-bremenosta/
Ни мене не ми спомнала матичната досега, иако ја прашав дали е потребно. Ми рече само доколку примаш антибиотик, а бидејќи не примам не земав.
Иако не сум трудна но се обидувам, па ме интересира дали може да пијам фолна киселина? Или поарно да не се глуирам
Пишав и во друга тема а сега ја гледам оваа, па ако може некоја од вас да даде некоја препорака за нешто за опуштање и смирување на база на витамини 7 месец сум. Ги видов сега овие МагнезанБ6 па дали има некоја пиено. Пиев само бедоксин ама не делува воопшто
Ама попуст,150ден Знаете ли дали има некои витамини за второ тримесечие, се да е во едно апче? Односно омегата да не е посебно?