Труднички муабети имав прашано во темата витамини во бременост ама никој не одговори па да те прашам тебе колку пари се тие комбинираните таблети манзиум калциум цинк ме интересира треба да ги пијам и јас
Труднички муабети имаш од повеќе фирми. osteocare се 370 ден 30 таб во нив има калциум, магнезиум, цинк и д3 јас ги пиев до пред, сега пијам од друга фирма 680 ден се но 90 таб има исто калциум, магнезиум, цинк и борот се зависи до фирми
Труднички муабети Ок фала ти многу јас ке земам највероватно паковање од 30 затоа што треба само еден месец да ги пијам така ми рече докторот па ако треба ке приземам и плус
и јас сакав да прашам кој магнезиум ги пиете искуство и отприлика цена за истите. Треба да земам навечер неможам да спијам имам многу грчеви на нозете.
јас ги пијам таблетите од 250мг ,по едно на ден инаку докторот ми ги препорача шумливите магнесол ама му кажав дека брзо ми идат и малку ми се скапи, па си терам со овие и ги даваат рефус во зегин , и помагаат ,немам грчеви за разлика од претходниот пат кога не ги пиев
срцка мене сестрами ми ги купува ,им кажува магнезиум за трудници ,имаат и цело пакување мислам 60 апчиња биле внатре околу 500 ден , ама и кажале дека може и рефус и сега ми зема по потреба инаку 2,5 ден едно е
Карак Ние дома фамилијарно дома ги користиме овие на Витамакс 250 мг / 60 таблети околу 270 ден во зегин,составот му е како на Натурал само цената е поевтина. Јас го пиев и пред да останам бремена а сега редовно си го пијам. Секој магнезиум и не е ист прашај во ааптека ќе ти кажат
можно е да ми трне толку раката затоа што пиев магнезиум од 350мг а сега од 250мг? малце да не ми е ? не се спие од болка
Ја прекинав фолната киселина, сега сум 13та недела а на контрола ќе одам дури по еден месец, дали треба да се земаат некои други витамини, и ако треба кои се подобри. Во моментот пијам само сируп за железо Фероглобин
Jas otkako prekinav so folnata,zemav magnezium 2 pati po edno.Inaku i jas gi koristam onie tabletite na Vitamaks,najekonomicni mi se
откако ке ја прекинеш фолната најверјатно матичниот ќе те упати дека треба да пиеш прегназон ама моментално ги нема има замена прегнакер по 1 на ден,исто магнезиум и б6 можеш и витамин ц.магнезиумот се прекинува некаде при крај на бременоста а прегназонот се пие и додека доиш.
А од кога те боли?Подолго време ден-два,недела...?Мислам дека нема врска 250-350мг само редовно пиење и ќе помине
пред тоа не толку чак-пат али ткако влегов у 6-ти секоја вечер.најверојатно е така затоа што јас на работа сум од 11 до 8 на работа на биро и немам активност.ама вчера маж ми ме измасира па раат спиев.ке помине
Земи си алпа течност за масирање таа смееш да ја користш мене ми ја препиша докторката за болките во кичмата мнооогу помага
дали ги земаш CalMagZn од Vitamaks и дали си задоволна од нив еве јас ги пијам неколку дена па да те прашам гледам ги пиеш од одамна ти?
Anule i jas od skoro zapocnav da gi pijam,taka da sega za sega nemam nekakvo posebno mislenje za niv.Vremeto ke pokaze,narednoto ispituvanje na krvna slika...
Здраво... сакам да прашам дали смета ако магнезиумот и фолната се пијат заедно, магнезиумот го пијам наутро и навечер, фолната ја пиев преку ден, но ми се случи повеќе пати да ја заборавам и сега ја пиjам навечер со магнезиумот. Некој совет?