Кај мене никако освен проблем со тироидната што имам и пијам Еутирокс,па ендокринологот ме прати да испитам и вит Д,и излезе дека имам умерен недостаток и затоа рече да пијам и капки дополнително.
Zdravo devojki jas sum vo mng rana bremenost doktorot mi rece da zemam samo folna kiselina. Gledam tuka site koristat prenatalni vitamini pa sakav da prasam dali doktor vi gi preporacuva? I koi se najdobri za rana bremenost?
Железото ми паднало од 24 на 11 за 1 месец, исто и хгб од 127 на 119, а само 16та недела сум, му пишав на матичниот уште не ми има вратено, дали да почнам да пијам некој препарат.
и мене ми падна многу за еден месец, особено железото, од 20 и нешто, на 9 Пиев ферозомал кесички, семе од коприва, ама ништо, сега почнав хеферол, па ќе видиме. и пијам цеден сок од цвекло
Матичниот ми рече Ферсан форте по 1 таблета денот, ги имате пиено? Минатата бременост пиев Сидерал фолко.
Спанаќ многу и леќа јадев по два пати неделно и го оправив железото. И сокови прирдни јаболко портокал и цвекло пробај.
Мене ми имаше паднато од 22 на 8 и почнав сидерал форте капсули и после тоа ми се врати пак на 22 после 20 дена
И јас бев таква и во двете бремености, кога ќе почнев со пренаталните витамини, повраќав, со првото бев упорна, затоа цело трето тромесечие повраќав, демек од што морало да ги пијам. Со второто почнав пак со витамини, кога видов дека не ги поднесувам, прекинав и не пиев ништо цела бременост. Не е дека не може без нив, барем кај мене немаше ефект што не ги пиев.
Здраво мајки Читав некаде дека се зима калциум во 16та недела. Задолжително е кај сите трудници или? Гинекологот не ми спомна нишѕо друго да земам освен овие што ги пијам до денес.
Докторот ми ги препиша овие витамини. Дали треба да пијам дополнително магнезиум и фолна? Гледам во овие витамини има, ама незнам дали количината е доволна
Се сложувам, јас ги пијам истите и си пијам само магнезиум плус. Инаку ги пијам навечер зашто ми се мн тешки за желудник, докторката дури ми кажа да ги пијам преку еден ден зашто мн го зголемувале апетитот