До сега сме добри, кога воведов биогаја во првата недела ја болеше меше и плачеше па ја прекинав, сега сме на ваја, шознам добра е знае да заплаче ама додека се олесни. Првото детенце ми немаше грчеви и незнам баш како изгледаат, денес правиме еден месец па ке видам како ке биде. Ке пишам баш ако има промена Јас провенот не го зимав редовно цела бременост
Женски денес правев крвна слика и плус витамин д испитував. 8ма недела сум и искрено не знам зошто ме прати матичната да испитувам витамин д плус, амааа резултатот излезе 25,7 и според вредноста тоа е изразен недостаток бидејки е под 50, а оптимална концентрација за возрасни и деца е од 115-200 што значи дека навистина многу ниско ниво има кај мене. Што може да значи тоа? дали и колку би му штетело на бебето?
Јас почнав со Метилфолат, само што дознав. Претходно не пиев ништо.Наредна недела ќе одам кај доктор, ми рече дека сега е премногу рано, па ме интересира дали има врска што првите неколку недели ништо не земав?
Јас почнав со фолна дури во 7 недела,пред тоа немав појма дека сум бремена . Лежев цела недела на ГАК и додека бев таму не примав ништо . Еве ме сега сум 23+0 , фала му на Бога се е во ред со бебе. Сега пијам само Премама Дуо .
Zdravo,koi vitamini gi piete vo bremenost. Jas sum 10 nedela. Pijam vit c od 1000, metilirana folna i metiliran b12. Drugi vitamini maticnata ne mi prepisa. Eden mesec jas na svoja raka zedov femibion 1. Da kupam nasvoja raka ili da prasam kaj maticen.
Јас до 12 недела пиев само фолна киселина од 400мг. , потоа по препорака на гинеколог си купив Премама Дуо. Прашај си доктор најпаметно.