Ако си со мутации мислам дека до крај се земаат металирана фолна и металиран б12 најдобро е да прашаш доктор за овие добро е да земаш до крај пренатални како што е фембион, премама небитно која фирма витамин ц од 1000 и едно пакетче магнезиум од 400мг. но за сиве овие витамини консултација со доктор.
Не ти треба ништо ни фемибион тоа што треба го примаш. Јас првата бременост ја истерав така и сега и оваа ја терам со истите витамини дури ни витамин Ц не земав подобра крвна слика бо живот не сум имала освен во бременост
Ke prasam doktor pak. Zelezito minatiot mesec mi bese namaleno od prethodno,utre ke ispitam krv pa ke videme kako ke bide. Denes cel den malaksana, na momenti se osekam i premnogu zamorena i tesko disam
Само за железо земи си. Мене во 8ми месец со прва бременост ми беше намален со сидерал пак си се врати на 22 после 1 пакување. и толку беше.
Здраво девојки, колку магнезиум е дозволено да се конзумира во бременост? Јас пијам некаде околу 950мг, посебно пијам магнезан ц, и плус што содржи во другите пренатални витамини, имам приметено дека доколку не испијам магнезан ц ми се јавуваат страшни екстрасистоли
Премногу ти е. Дозволуваат 2 магнезиум директ ете по 450мг нека се нај јаките тоа се 900мг дневно освен ако не си советувана од доктор поинаку и да ти каже уште поголема количина да пиеш.
Дали некоја го користи овој магнезиум ? На мм му го дале во аптека , до сега си пиев магнезиум директ .
Пијам фемибион 2, плус магнезиум и железо. Во разговор со другарка ми кажа дека фемибионот не бил доволно добар, па она користела други витамини во бременоста. Стварно ли фемибионот не е доволен? Да го менувам посовреме или таман е за во бременоста да сум поткрепена доволно со витамини?
Jas gi koristam pre mama, ne znam iskreno od pocetok maticnata mi gi preporaca i so tie prodolziv. Prasaj maticen lekar.
Јас истерав цела бременост со фембион. А баш вчера во аптека една трудница пред мене ја прашуваше аптекарката за фембион или други некои ако има подобри да и препорача и женава вика дека сите се исти тој е тој состав само различна фирма и различна цена. Е сега вајда фармацефти се знаат повеќе
Дали некој има искуство со Novalac prenatal kapsuli доста се актуелни по интернет, матичниот ми рече изборот на витамински останува на тебе јас се одлучив за тие но гледам никој овде не ги спомнува па некое искуство
Здраво 26та недела сум од почеток пијам Фемибион и пиев и Ферона само што заборавив да земам Ферона 2 дена по ред па дали е лошо ако се напијам магнезиум директ оние кесичките?
Кои пренатлни ги препорачувате во период сме на пробување со маж ми? Со оглед на тоа што дојам, да не имате некој предлог? Цената не е важна