Zdravo Od koja firma ste zadovolni za vitaminskive apcinja i folna? Za prvo tromesecje me interesira.
Здраво јас имам мутации ама мене док. Ми намали метилфолат пијам од 400 и прегнатол каде што има фолат од 600 и б12 и рече дека е доволно 1000 и плус клексаните
А во прегнатол има метилфолат од 600 или обичен фолат? Зошто ако не е метил тогаш исто како да не го ни пиеш, ради мутациите не ти го обработува организмот. Јас продолжив да пијам 1000 метил плус премама 400, ми рече ништо не е слободно пиј си, што и да е вишок се исфрла, витамини се.
Го обработува и со мутации ама многу помалку, ако си хетерозигот активноста на ензимот е намалена на 70%, кај хомозигот на 30% отприлика.
Фолат е само ама така ми рече доктор, а ако дека претходно си ги пиев од 1000 метилфолат ама вика ај сега ќе намалиме и др трошок ама доволно ќе ти биде. А дали ти примаш клексани?
Подобри ли се прегнатол од премама? Матичната ми рече нив дека ги препорачува ама страшно ми мирисаат и ми се лоши од нив 2 3 часа од кога ќр ги испијам , а од премама иако се 2 немам никаков проблем
Не се подобри. Не дека се лоши и Прегнатол, но не се најдобри. Одлични се според мене по состав премама и фемибион. Кој и да ги земеш немаш утка. Штом не ти пријаат, не знам што се мачиш и мислиш. Смени ги одма.
Јас го користам на алкалоид од 400мг. Овој: https://zegin.com.mk/mk/alkaloid-magnezium-400-b-kompleks-direkt-20-kesichki
Не смееш има алкохол. Иначе смееш фемибион, новалак итн. Искрено потребното ти е највеќе калциум,д3,магнезиум,фолна и б12 во бременост. Имуностимулатори треба да се избегнуваат при бременост
Кај мене обратно пиев прегнатол прво тримесечие и ми беа подобри од фемибион. Сега фемибион ми мирисаат а и се тродупло поскапи
Koja cena e ovoj I dali cekat odobrenie od maticen za da piete magnesium mene kontrola mi e slednata nedela a grbot sekoe utro me bole se mislam da zemam denes
Земи си немај гајле и пред тоа си пиев не е штетен, инаку околу 1200ден беше овој магнезиум и големи се и за пиење.
Zdravo,da prasam od prenatalnite vitamini do koga gi pievte? Jas pijam metilirana folna,metiliran b12 i pregnatol active..momentalno sum 30ta nedela..