Имам естрефициран тој го пиев уште во пункција и трансфер, ама многу се големи сега ме тера на повраќање.
Јас неможам како апче да ги пијам зашто се давам па затоа го зимам овој во течна состојба липосумален а и побрзо се апсорбира од обичниот
Едно шишенце на ден ли е? За Ц витамин никогаш не бирав фирма ама од обичниот се давам. Каде ги има овие и која цена се? Во Зегин се наогаат?
Оваа слика од страната на Зегин ја симнав, претпоставувам ги имаат и во аптека. Нека каже @_budaletinka* како се пијат?
Да по едно на ден се пие едно шишенце е 1000мг ц витамин и е доволно во ден. Јас ги зимам од Зегин најефтини се кај нив поради тоа што мислам дека они се увозници на Marnys.
Да доктор кај мене на работа бидејќи сум медицинско лице ми ги кажа кога бев многу болна едно по друго често може цела година по ред ми рече плус дека си и пушач обавезно да си купиш вака и вака малку поскапи ама барем ако можеш да си дозволиш 1месец да користиш па да паузираш и пак исто и бета глукан ми даде и ств 6месеца по ред непрекинато користев и бев супер. После тоа почнав на 1месец и сега кога останав бремена нон стоп зимам непрекинато и планирам барем уште 2-3 месеца од кога ќе се породам. За се си се консултирам со него и имам мн убави препарати дадени од него
Жени дали испитувате вит Д во бременост и по колку единици пиете дневно?Дали сте се соочиле со нагло паѓање на витаминот? Ми беше 29.60 во април сега ми е паднат на 3.00
Во бременост никој не ми рекол да испитам Д витамин. Претходно имам испитано два пати, како индикатор за неплодност наводно. Првиот пат ми беше под номала, па пиев капки Д витамин од 1000, по 4 капки дневно. Потоа пак кога испитав си беше нормално. И од тогаш не сум испитувала. Пред трансфер кажав на докторот што пијам од витамини, ништо посебно не ми кажа.
Јас испитав како дополнување на гестацискиот, ми беше 43 (50 е долна граница), и ми дадоа 3000 единици. Земам Вигантол.