Здраво на сите. Наредната недела ми закажаа прв преглед на гинеколог во однос на бременоста. Со сестрата се слушнав по телефон меѓутоа не сум сигурна дали ми кажа фолна да пијам и фемибион апчиња или само едно или друго. Што пиете вие на почетокот од бременоста?
Јас сум 5+3, минатата недела бев на прв преглед и докторката ми фаде Фемибион1 до 12та недела, при што ми нагласи дека нема потреба од дополнителна фолна затоа што самите апчиња ја содржат препорачаната доза. Со лесно
До сега пиев фолна на солгар од 400 ама аптекарката ми спомна дека на Now биле многу подобри и ги зимаат повеќе. И тука низ муабети многу пати ги читам па ги земав. Е сега стигам дома и гледам дека се од 1000 единици. Дали е ок со пренаталниве фемибион да се комбинираат овие да не дојде превише се замислив бидејќи и во нив има Инаку со мутации сум, со метилирана фолна и метилирана б12
Инаку после 6месеци од предвремен пораѓај во 5ти месец од бременоста кој заврши трагично, денес пак се вклучувам активно на форумов и баш од оваа тема и се надевам дека овојпат ќе бидам само во најубавите теми и ќе се дружиме. Немам уште позитивен тест, во исчекување сум, ама почнувам подготовки и убава мисла
Обично од позитивен тест ги даваат матичните, сега незнам кај вас како е. Јас ги пијам од сам старт, 4 недели бев.
Здраво девојки во недвоумица сум ве молам за совет матичната гин поради ниско ниво на витамин д ми препиша витамин д3 од 2000ед од мулти есенс меѓутоа кога го зедов паковањето во упатството пишува не е наменет за трудници доилки деца а таа ми го даде да ги пијам. Инаку бремена сум 13 недели не знам што да правам ве молам за совет
Здраво, дали некој знае во врска со Д3 дали важи калкулацијата ако имам препорачана доза од 3000ед на ден дали можам да пијам 3х1000ед (одеднаш) ?