^ Не смета мешањето зошто и така ги има во коплексот витамини за трудници и доилки па дури и во пивскиот квасец кој е и воедно комплекс на повеќе витамини. Можеш да ги пиеш
јас не би се вакцинирала. Внимавам повеќе не се движам многу по гужви, во автобус сум со марамче на уста и избегавам луѓе кој кашлаат. Некако ми е наротски кажано шубе да се вакцинирам
Почнав да пијам витамини Прегназон, арно ама неможам да ги голтам па ги ситнам како прав и така ги пијам. Дали е штетно ако се пијат на ваков начин?
Какво штетно Афродита,јас и најмало апче неможам да го голтам, и све си џвакам. Дури и оние Омега што се меките и нив си ги џвакам . На лекар ми имаат кажано дека за желудникот е уште подобро ако е апчето иситнето, пошто не допира цело на една точка во желудникот. (Ова се однесува посебно на појаки апчиња и на вит.Ц). Вака му помагаме на желудникот да не се мачи да го растопува апчето. Немај гајле.
може ли некој да ми каже како како се пиеше магнезолот 150 мг таблета по едно или две на ден :geek: предходно пиев обичен магнезиум и сега ми ги дадоа овие ама заборавив како беше пошто треба да пијам железо а пијам и прегнакер и некако се ми се смеша...
јас го пијам една шумлива на ден и се осеќам топ, за разлика кога не го пиев секоја втора вечер имав грчеви.
што нема да ти се измеша..ко старине кога ке поцнат по 100 комада за притисок така ние 15мин дур ги испијам сите
па мислам дека после 3 ти месец е најдобро. Што порано тоа подобро. Јас викав ајде бе што ќе ми е ама ме убиваа грчеви сега веќе 15 дена пијам али сум 26 недела и се осеќам топ. Криво ми е што ги трпев тие болки али младост лудост. Си ги земав на своја рака не прашав доктор
Мене докторот што ми констатираше бременост, веднаш ми препорача да почнам со МамаВит-от и Магнезиум-от... Значи ги пијам од 5-та г.н до сега. Сега гледам дека кај повеќето трудници ги даваат во второ тромесечје или после 20-та г.н. Инаку ги пијам овие Во вакви кесички се кои се растопуваат директно во уста ...и имаат вкус на цедевита од портокал..така да ми одговара.
И мене ме спасуваат од грчеви...Проблемот е што на маж ми му порачав шумечи калциум и магнезиум да ми купи ми завршија и он ми купил 2во1 и многу се ружни неможам да ги пијам морам да купам други
Јас ги пијам овие... и магнезиум кој ми го даде свекрва ми и е во вид на шумеча таблета. Ми се згади веќе од нив.. сега ќе си сменам ќе си пијам нормален магнезиум.
Здраво мешињаа јас пијам фолна киселина, витамин Ц, магнезиум 200мг апчиња, витамин Е и аспирин 100 (ради тоа што имам миом )
Дечки, мене ми препорача само Утрогестан 2 недели само навечер (вагиналети) и фолна. Значи други никакви витамини не ми спомна.. ова што пишувате дали се задолжителни? Мене докторкава не ми виде ни крвна слика ни ништо, можеби е рано за дополнителни витамини?