Од кој месец ти ги препиша др Јани. И јас сум кај него ми нема спомнато сеуште за калциум а се боцкам клексани
Јас примив во прва бременост 40 клексани Во оваа сигурно 140 примив ама не ми кажале дека треба плус некој апчиња да пијам за заштита на коските
Јас од пред трансфер примам клексани исто одам кај Јани, освен метилиран фолат и метилиран Б12 друго не ми дадел за пиење. Д витамин пред некој месец испитав, нормален ми беше. А ова за калциум ништо ми нема спомнато Јани.
Исто и мене, јас инаку сум хипо хашимото со штитна и ендокринологот ми дава исто анализи да испитам јонизиран калциум така се вика, незнам дали тој се гледа во врска со клексаните ми беше преку граница Кој месец си?
За некој ден 8ми почнувам да терам. И на ендокринолог имам идено заради шеќер на консултација и со резултати од крв и д витамин, исто ништо ми нема кажано. Следна контрола баш ќе прашам… Ти кој си?
Ајде само со лесно да е уште малку здравје и бебуш е тука, јас се породив има 2 месеци Мене 8ми беше супер, подобро здравствено тогаш си бев од колку сега породена Јас купив инаку калциум какo шумливи во вода се стават од фирма Natural wealth bese
Дали е нормално од утрогестан и фемибион 1 вртоглавици,ги испив едно по друго,секако и доктор ќе си прашам ама во мисла сум ?
Од утрсгестанот е … како пијана бев во претходната бременост, мојата докторка вика само вагинално … орално и со намален интензитет се по најнови студии зборувај со гинеколог
Да исто и јас како пијана се чуствував денес почнав и се исплашив малце, благодарам ќе зборам со гинекологот
вагинално ги ставаме скоро сите, јас бо оваа бременост одма од две цртки, консултирај се со доктор сигурно ќе ти потврди да почнеш вагинално, ем локално делува одма доле. Е сега досадно се што цел ден си протекува по малку од тоа што нема да се раствори и стално сум со исцедок ама менување веш по неколку пати на ден и завршена работа
Неможам вагинално уште бидејќи имам уранарна инфекција со пецкање,се мислеше гинеколот да ми даде а не смеам антибиотик да пијам,ќе се идржи
Ќе видиме ќе правам уринокултура ќе видиме резултатите како ќе покажат па ќе ми даде нешто бидејќи немав уште урино направено за да сум сигурна дека е уринарна инфекција,само урина обично испитав
Најдобар ти е, фирма со сертификати за секоја супстанца што е присутна. Не содржат ниеден ексипиенс што е забранет за употреба. Нема грешка да направиш.