Јас ц вит од 1000ка на Jameson со одложено дејство со години од короната навака го зимаме и јас и маж ми и имаме стварно супер имунитет
Девојки да ве прашам каков магнезиум пиете? Јас користам Toco Relax Forte што има алфа-липоична киселина, магнезиум и витамин Б6 ама гледам дека има само 220 магнезиум а што ве читам повеќето користите плус магнезиум.
Мене ми препорача 800 мг магнезиум во 20+5 еве сум. На почетокот помалку земав. Магнезиум глицинат на Now (таблети) и магнезиум цитрат и бисглицинат од Jamison ( прашок) комбинирам
Jas na synergy....tie mi gi preporacaa so b6....ne se losi.....ama po dve pijam nekogas koga ke imam grcevi....
Дечки, како да си го "исчистам" телото од антибиотик? Планирам бременост, ама земав антибиотик до пред некој ден и не знам дали тие работи одат заедно или треба да почекам? Пишувам и тука, дека е тема за витамини
Може, овој е одличен. Јас од почеток го користам. Само првите две три кесички може да имаш течна столица да знаеш.
Здраво на сите Дајте ми препорака за витамини, 8ма недела сум.... Почнав со Премама, но многу ми е тешко на желудникот, не ги поднесувам воопшто,ми се дува стомакот и ждригам цело време... Фемибион... Прегнатол... Novalac... Некој предлог што да земам?
Малку сум во недоумица. Матичната општа ми рече магнезиум во рана бременост да не сум пиела ?!?! А гинекологот па не ја прашав, заборавив. Инаку цело време си пиев магнезиум со б комплекс и сега не знам еве. А ми даде новалак гинекологот инаку
Јас пијам Магнезиум со б6 уште пред да останам бремена.Така да и од позитивен тест магнезиум ми беше даден од гинекологот само да не се претерува со дозата 400мг е доволно.Со текот на бременоста ќе ти зголемат јас сум сега со 800мг 22 недела.
Која е причината да не се пие магнезиум во рана бременост, дали ти објасни? Баш гинеколозите препорачуваат да се пие уште при првиот преглед.