Мене само Провен ми рече да ги пијам, прашав за магнезиум, ми рече нема потреба. Е сега се мислам дали да ги вметнам и Tocorelax forte, не би требало да си "сметаат" со провенот
Кој пробиотик сте го користеле во бременост? Сакам да вклучам, ама веќе пијам доволно витамини и минерали сакам чисти пробиотски култури не во комбинација. Ги гледав Darmflora на Dr Woltz. И дали сте користеле некој интимен гел?
Сега пијам... 4 пати по 2 претходно по едно до две на ден кога осеќав некоја болка доле или затегање. Сега ептен ка опуштија матката немам денеска ниедна контракција
Јас немам искрено некои болки. Стврднување чувствував кога го ставив серклажот недела две ама после не сум полувствувала. Единствено кога повеќе лежам кога ќе станам стомакот го чвствувам како повеќе да ми тежи. Оваа тежина може да ја чувствувам преку ден но дека попладне обично пуштам филм и едно 2-3 саата лежам без станување, навечер ја чувствувам таа тежина. Се плашам дека можеби имам стврднувања а не ги препознавам па решив да земам превентивно едно но спа апче сабајле и едно врчер. Вајда нема штета од нив
Исто и за токо релакс, др. Котларова рече дека можам да земам по две на ден. Ама да не е многу тоа? До сега секогаш земав по едно
Нема штета ќе те опушти, јас искрено неможев да ги познаам мислев сум надуена.. и кога вчера со сондата ми мереше грло и ја фати контракцијата се стврдна стомакот и внатре се собра грлото и се притисна плацентата како балон внатре да се дуе... и сега денеска ниеднаш не осетив.
Zenski jas sum 8ma nedela maticnata mi dade Pregnacare plus, jas do Sega piev Femibion 1,Dali da prodolzam so Femibion 2?
фемибион 2 се пие од 12 недела, јас имав уште од фемибион 1 си ги допив прво тие па продолжив со 2ка во консултација со матичната веќе 13 недела бев