Zdravo, osven metilirana folna i b12 koristite li drugi prenatalni vitamini? Jas sum so mutacii heterozigot i dali bi stetelo da se kombiniraat so dr prenatalni? I do koga se pijat pogotovo b12? jas sum 21 nedela.
Ја користам прегнатол дха мулти има во нив и мет фолна и б12 и железо итн Докторката ми кажа дека е доволно Плус токорелакс Магнезиум директ Ц вит И ќе треба до крај Ама тоа можеби е за мене Прашај си секако
Zelezo pred 12 ned nesmee. Inaku i jas sum homozigot za istata mutacija do kraj mi kazaa da pijam metil folna i b12. Jas pijam toccno 1000 ug. Plus i vo prenatalni mislam e premnogu. Jas oddelno gi pijam site potrebni vitamiji. Sekakk i jademe i vo hranata ima taka da mislam ne treba da se preteruva.
Кажуват после 37ма недела да не се пие за контракциите да се чувствуват. реално нема врска породилните не се мешат со ништо
Devojki do koja nedela...se pujat vitaminite? kako sto se na primer tocorelax..zelezo....vit c.....jas primetiv vo izmetot deka ne mi se rastvaraat veke celi apcinja isfram....izvinete od opisot ama.neznam.kako da dolovam poinaku..pravev pauza od nekolu dena ama nekako nemam sigurnost da se ostavam skroz bez vitamini..ili samo novalac sa go pijam....36+.....nekoj.iskustvo....I posledniov mesec.stomacwn I od.magneziumot plus imav dosta problemi so.stomakot....
Мене ми е кажано од позитивен тест да пијам токорелакс до крај... Можеби е различно кај сите не знам најдобро да си го прашаш докторот што те води Исто пренаталните витамини и ц вит до крај, а и после во доење се пиеле Исто и д вит тие што пиеме до крај и во доење За железо не знам и за другите
Ok....Fala ti.....nemas nuspojavi od niv do sega...neznam koha nedela si...da sekako ke prasam utre mi se vrala doktorot od sluzben pat I ke go prasam ...
Сега веќе 25 Нед Од сам старт пијам прегнатол, токорелакс и магнезиум и утрогестан ваг и сѐ тоа до крај ми кажаа дека треба...ама тоа важи за мене не знам дали кај сите, сигурно е по индикација Другите суплементи различно На пример уште пред бременоста пиев дополнително железо и додека не се качи па продолжив засега само со прегнатол дха мулти во кои има железо ама го следам ако почне да паѓа пак ќе пијам дополнително И ц вит и д вит пијам дополнително ама не баш од сам старт Нус појави само од магнезиум директ приметив(дијареа )кога пиев сабајле вечер, па само вечер продолжив да пијам
Izvini te prasav koja nedela si bidejki jas oset8v problemi 35 nedela....inace da od magnezium citrat koga ni pokac8ja duplicate doza...togas mi pocnaa problemite ne pijam sega ama usye nemozam da sw dovedam vo red....bas ke prasam ...Fala ti uste ednas
Девојки дали знаете во околните држави дали има Фемебион 3... Сакам после пораѓај да продолжам неколку месеци со нив но мислам кај нас ги нема
Zenski moze li da se koristi Magnezium vo forma na bisglicinat. I kazete mi koj vit.D go koristete I jas sum so mutacii
Pocekaj vidi kako ke imas mleko da ne ti nadojde pa premnogu pa da treba da se molzis...ja ne piev nisto za laktacija pocekav da vidam prvite denovi i dobro bese nadojde epten kamen mi se napravija...uste nesto za laktacija ako piev ke trebase samo da se molzam