Здраво девојки. Пред да забременам почнав со PreMama Duo, откако отидов на прв преглед ми рече да сменам на Novalec бидејќи имало малку повеќе активна фолна. Дополнително ништо друго не ми кажа да пијам освен повремено Mg директ. Дали е доволна фолната во Novalec?
Здраво девојки, дали во прв триместар пиевте омега и витамин д? Јас сум 6та недела и земам фемибион1, омега 3 и витамин д 1000 единици и магнезиум директ.Омега и витамин д пијам подолго време пред бременост, се мислев нема да штетат.
Dovolno se samo Femibion I, I jas piev pred bremenost I bas prasav Dali moze da prodolzam so Ovie vitamini sto ti gi spomnaa kazaa ne
Прашај Др најдобро Сите сме различни може кај тебе треба Од д вит и мг немаш секако штета Само а вит не смее како додаток на суплементи
Цела бременост пијам вит д / 3000единици, кај мене беше низок пред бременост 19ка, докторката од систина моја вика дека е супер за плацентата значи многу
Супер, за витамин д како што читам се препорачува но за омега ми е страв. Претходната недела бев на контрола во Систина и докторот ме праша што земам, му кажав и само ми рече да продолжам исто. Не знам зошто тој не ме предупреди нешто за омегата.
И во пренаталнитр второто апче желатинесто е омега не би требало да има штета е сега дозата не знам за што ти е препишана и како, види со доктор
Каде испитуваше? И јас во бременост пиев, и некако баш ми пријаше, сега ко воз да ме згазил се осеќам.
Jas dosega piev magnesium direct navecher Sega si kupiv drug eden posle videoto koga go vidov Od zegin health aid magnesium bisglycinate Mozebi na nekoj kje mu poslusi infoto Koja greshka 5 meseci sekoj den sum piela od ovaj najloshiot magnesium ama toa e Zatoa treba mnogu informiranost I ko kje mi kazat ne guglaj mnogu
Одличен е бисглицинатот, јас на почетокот на бременоста повеќето ги пробав заради гадење, дијареа и сл, и овој некако најприфатлив ми беше за организмот. А и ептен брзо смирува грчеви.
Најдобро ти е навечер да го пиеш оти успива некако Оваа форма најдобро се ресорбирала плус нема додатоци некои многу и штетни