Мене ми препорачаа плус метилирана фолна да пијам бидејки сум со мутации. Другарки кои беа бремени во изминатиов период не зимаа ништо плус само пренаталните. Така да не ти треба чим не ти препишала не се секирај Магнезиум од 400 после 13та недела
Магнезиумот го заборавив, дека вежбам повремено, го пијам и него (нередовно). Значи можам да си продолжам со тоа. Фала ти
Јас не бев со мутации ама ми даде д3 и металирана фолна од 1000ка плус да пијам со пренаталните. Првите три месеци ги пиев.
Јас веќе затварам 5ти месец така што претпоставувам доцна е за ова. Ама ќе прашам на следен преглед баш.
Мајки штетно ли е цимет од кесички правев еден ролат со цимет ама претерав да не не чини .. А толку вкусно сега се задумав
Цимет не е штетен во бременост, напротив добар е за регулирање на шеќер. А дека си изела некоја неразумна количина цимет не верувам, зошто е таков да не е вкусен ако го има премногу.
Каква фолна пиете? Во аптека ми дадоа Алкавит од 5мг, но не знам да не е многу? Ми е страв да ги почнам.
Ако немаш мутации обичната на алкалоид од 5мг но доколку имаш мутации посебно на MTFHR тогаш Метилирана фолна ....
Ако пиеш обична фолна тогаш ти треба од 0.4 мг, таа од 5мг е за друга намена. Можеш и некои пренатални витамини да земеш, во нив има и фолна.