1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Витамини и минерали во бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од koritsaki, 19 март 2010.

1. Dreamer

Dreamer Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2010
    Пораки:
    264
    Допаѓања:
    148
    Крварењето сигурно не е од пренаталните витамини, горе доле сите скоро ист состав имаат. Чисто да си бидеш мирна земи си други пренатални витамини ако мислиш дека Новалак не ти одговараат, секако докторот препорачува бренд со кој си соработува и од кој зема процент.

На P123 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    1.386
    Случајност, нема поврзаност со витамините секако. Но психата е исто многу важна, доколку те јаде нешто од внатре, слободно земи други. Јас ги пиев премама, исто имав на неколку пати крв исцедок. Утрогестан ставав до пред породувањето, иако одамна ми викаа да ги прекинам. Но реков штом нема штета, ми даваат сигурност и си ги ставав. Обавезно земај магнезиум два пати по 400 мг и бит ц 1000. Помагаат многу при вакви крварења. Јас редовно си ги земав во комбинација со премама. Со лесно и без грижи, тоа е најважно. Ова ти го кажувам јас која се замарав со сѐ и сешто додека бев бремена и овертинкинг имав за сѐ :D Но сега после сѐ си велам беспотребно, затоа ти давам совет уживај во бременоста.

3. Monss

Monss Активен член

Се зачлени на:
    26 март 2024
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    4
    Од кои витамини што сте ги пиеле во бременост сте задоволни?

4. снежана2023

снежана2023 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2023
    Пораки:
    2.263
    Допаѓања:
    1.783
    Jas gi pijam pregnatol multi + dha tie gi imaat site vitamini plus omega metilirana folna i b12 vo aktivna forma